Input your search keywords and press Enter.

Foto: Saloča od zrcala kao pozornica za Shakespearea i Cervantesa

Programom pod nazivom „Cijeli svijet je pozornica“ u utorak, 19. travnja, započela je trodnevna manifestacija „Dani Williama Shakespearea“ koju organiziraju Dubrovačke knjižnice u suradnji sa srednjim školama.

U prepunoj Saloči od zrcala srednjoškolci su izveli izbor iz djela Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa y Saavedre povodom 400 godina od smrti ovih velikana svjetske književnosti.

Program je bio natjecateljskog karaktera, a sudjelovali su učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića (mentorice: Ivana Bratoš i Mirjana Žeravica), Ekonomske i trgovačke škole (mentorica Katica Vidojević), Gimnazije Dubrovnik (mentorica Lucijana Pendo) i Umjetničke škole Luke Sorkočevića (mentorica Marina Kljunak Čuikin).

Žiri je pobjednicom proglasio Saru Mičković iz Gimnazije Dubrovnik koja je  interpretirala monolog iz „Mletačkog trgovca“.

Gosti večeri, ujedno i članovi žirija bili su profesor hrvatskoga jezika Davor Deranja, profesorica hrvatskoga jezika Maja Milošević te književnica, psihologinja i knjižničarka Renata Zlatković.

U glazbenom dijelu nastupili su Roko Grilec sa skladbom „Greensleeves“ dok je  Lovro Barišić izveo „Alman“ od Roberta  Johnsona.

Program se nastavlja u srijedu, 20. travnja, kada je na rasporedu „Pub kviz“ (17:00), a manifestacija završava  u četvrtak s programom  „Na toj strani leži ludilo“ (18:00) u kojem će srednjoškolci izvesti  šaljive igokaze i parodije Shakespearea.

Detaljni program 19.4: Cijeli svijet je pozornica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)