Input your search keywords and press Enter.

Radionica „Igramo na puca“ od ovog četvrtka oživjela je staru dobro poznatu igru dubrovačke djece i među novim generacijama.

Na Dječjem odjelu Narodne knjižnice Grad ponovno su poskočile puce, priča se o škopovim i sveškopima, igra i zabavlja, kako su to nekoć radili i njihovi očevi i djedovi.

Prvo druženje sa pucometom ili po dubrovački „na puca“ okupilo je dvadesetak djece koja su zaigrala svoje prve utakmice. Voditelji radionice Dino Brigović i Marko Giljača, koji su do danas bili među najmlađim igračima na puca u Gradu, demonstrirali su im igru i uveli ih u osnove pravila. Nakon čega su krenule utakmice i učenje kroz igru.

– „Želimo djecu naučiti igru koja se u Dubrovniku igra već stotinjak godina, pružiti im mogućnost druženja bez mobitela i raznih ekrana te otvoriti prostor knjižnice uvijek za nove aktivnosti. Plan nam je nakon tri tjedna radionica uspostaviti dječju ligu na puca i započeti s prvenstvom koje bi se u ustaljenom ritmu održavalo sve do ljetnih praznika. Prema prvim dojmovima, djeca su sa iznimnim zanimanjem prihvatila igrati „na puca“ – kaže nam Zlatka Mustahinić, knjižničarka Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice.

Sljedeće druženje prema programu je već ovaj petak u pet sati popodne. Voditelji radionica pozivaju i stariju balicu koja se želi naučiti igrati na puca. A ponovno sljedećeg petka, 22. siječnja u 17 sati je nova dječja radionica.

Donosimo Vam i prve dojmove sudionika radionice:

Anđelo Kekez (8.r.): Igra je zanimljiva. Uživam u druženju i natjecanju te ću rado nastaviti s ovim radionicama i igrom.

Leon Konjevod (8.r.): Igra je vrlo dinamična, sviđa mi se što ima pravila slična nogometnim i s radošću ću nastaviti. Malo je teže uhvatiti ruku, ali kao i sve drugo, traži vježbu. Kad budemo bolji bit će i super golova.

Antun Spajić (7.r.): Dobro sam se zabavio sa starom igrom koja me ugodno iznenadila.

Paulo Mage (8.r.):  Sviđa mi se igrati na puca. Jedva čekam idući petak kad nastavljamo.

Fran Kužnin (6.r.): Pojma nisam imao da ovakva igra postoji. Zabavna je i zahtjeva vještinu i razmišljanje. Idući petak ćemo imati još dva stola pa će biti još bolje.

Foto: Vedran Levi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *