Input your search keywords and press Enter.

Direktor Sanitata Vedran Kunica i arhitekt Dinko Peračić predstavili su danas gradonačelniku Andru Vlahušiću idejno arhitektonsko rješenje uređenja tržnice u Gružu.

Rekonstrukcijom i uređenjem postojeće tržnice, osim novog izgleda, unaprijedila bi se i funkcionalnost tržnice, a zadržao postojeći mediteranski duh. U projekt je potrebno integrirati i ljetnikovac i povijesne vrtove. Želja Grada Dubrovnika je, uz suglasnost Ministarstva kulture RH urediti i prostor ispred tržnice i pretvoriti ga u pješačku zonu s ponudom za Dubrovčane i goste, a u prostorima ljetnikovca organizirati muzej hrane koji bi činio okosnicu priče o gastronomiji u Gružu.
Procijenjena vrijednost rekonstrukcije je oko 10 milijuna kuna, a financirat će je Grad Dubrovnik i Sanitat.

Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako je predstavnike UNESCO-a i ICOMOS-a prilikom njihove posjete Gradu upoznao s planovima za uređenjem oko ljetnikovca i izmještanjem postojeće prometnice i rekonstrukcijom gruške obale.

 

Sutra, u petak 1. travnja 2016. u 8:00 sati gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i direktor Sanitata Dubrovnik Vedran Kunica obići će grušku placu i ribarnicu.

Na inicijativu gradonačelnika Vlahušića, Sanitat je u sklopu ribarnice uredio dodatni prostor gdje će se građanima nuditi usluga čišćenja ribe i to besplatno. Nabavljena je sva potrebna oprema za tu svrhu, te se ubuduće uz novu uslugu očekuje još bolja posjećenost gruške ribarnice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *