Input your search keywords and press Enter.

Foto: Predstavljanje knjige Afra autorice Anđe Marić

Afra – priča o samopouzdanju i prijateljstvu

Predstavljanje knjige Afra autorice Anđe Marić održano je u subotu, 5. ožujka, na Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad. U zanimljivoj interakciji s dubrovačkom djecom autorica je objasnila kako je ova knjiga nastala u periodu kad je često bila razdvojena od sina i pisala je u želji kako bi mu prenijela prave poruke i iskustva koja misli da su bitna za djecu, kao i u nadi da će on zavoljeti čitanje.

Afra donosi piču o djevojčici Đurđici, školarki suočenoj sa željom da bude prihvaćena i da se svidi drugima, ali i pomalo razmaženoj. Upravo u takvoj situaciji kada je dobila željenu torbu dobiva s njom i jedan neočekivani poklon – minijaturnu djevočicu  Afru koja je u ustvari njezin alter ego. Tako kreće zaplet kojeg je autorica popratila čitanjem ulomaka iz knjige, a djeca su sa zanimanjem slušala uzbudljive avanture Đurđice i Afre.

Kniga je namijenjena djeci od 8 do 12 godina, ali prigodna je i za mlađe jednako kao i za starije budući da donosi univerzalne vrijednosti o prijateljstvu, samopouzdanju i važnosti činjenice da je svatko od nas poseban. “Ponekad trebamo glumiti das mo jači nego što jesmo i ne dopustiti da nas neke grube riječi povrijede “ zaključila je Marić.

Svi koji su propustili susret s Anđom Marić i predstavljanje Afre mogu ovo zanimljivu i poučnu knjigu posuditi ili kupiti na Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad.

Anđa Marić poznata je glazbenica, voditeljica, kolumnistica, a bila je i jedna od prvih hrvatskih blogerica. Desetak godina pisala je kolumne za tportal.hr, Extru, Slovenia Times i Graziju. Afra je njezina prva knjiga.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *