Input your search keywords and press Enter.

Foto: Plavac mali na Međunarodnom festivalu Interfest

Udruga Plavac mali u suradnji sa Županijskom komorom Zagreb sudjelovali su na zajedničkom štandu HGK na trinaestom po redu međunarodnom sajmu Interfest koji se održao u Novom Sadu.

Riječ je o sajmu koji okuplja proizvođače vina, turističke organizacije i sve one koji se bave proizvodnjom, distribucijom i promocijom vina. Teška gospodarska situacija nagnala je vinare da svoj proizvod pokušaju plasirati u treće zemlje tražeći uvoznike i distributere na specijaliziranim sajmovima.

Vinari Dubrovačko neretvanske županije nalaze se u izuzetno teškoj situaciji, i već par godina svi nastupi financiraju se samostalno. I pored brojnih zahtjeva nadležnim institucijama u Dubrovačko neretvanskoj županiji da sufinanciraju najam štanda i odlazak vinara na sajmove kako po Hrvatskoj tako i po drugim zemljama odgovora nema, osim Općine Orebić koja je prepoznala da je pelješkim vinarima neopodna pomoć.

Kako su izbori na pragu svi se nadamo da će se barem djelimično ispuniti obećanja kandidata koji su govorili i govore da nam je uz turizam vino glavni proizvod.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *