Input your search keywords and press Enter.

Svojevrstan prikaz cjelokupnog procesa dubrovačke kandidature postavljen je u Lazaretima na izložbi “…u nastajanju/…in the making”.

Po načelima participativnosti i sustvaranja, građani su pozvani sudjelovati u procesu i u ovoj, završnoj fazi kandidature, davanjem odgovora na pitanje “Za što Dubrovnik” te sudjelujući u anketi o javnom prostoru koju provode dubrovački arhitekti u okviru projekta Dubrovnik2020.

Na sinoćnjem otvaranju izložbe koordinatorica Lazareta u okviru pripreme kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture Gaella Gottwald naglasila je kako je ponosna na niz organiziranih radionica i izložbi, te ostvarenje novih suradnji i nove sinergije među građanima Dubrovnika, kulturnim radnicima i umjetnicima. „Svjesni smo potreba građana kao i nevjerojatnog potencijala koji je tu. Želim zahvaliti svima koji su zadnjih pet mjeseci dolazili ovdje, te sudjelovali i stvarali s nama“.

Gradonačelnik Andro Vlahušić ovom je prilikom zahvalio svima koji su surađivali na projektu te istaknuo kako u obnovljenim lađama u Lazaretima postoji otvoreni suživot te da je iznimno važna njihova kulturno-društvena namjena.

Nakon posjeta Osijeku, Rijeci i Puli, u Dubrovnik danas dolaze članovi stručnog povjerenstva za izbor Europske prijestolnice kulture. Njihov posjet Dubrovniku dio je ocjenjivačkog procesa dodjele ove titule jednom hrvatskom gradu. Sutra će tijekom osmosatnog organiziranog boravka članovi panela trebati prepoznati i procijeniti prikazane kulturne resursa grada. Dva dana nakon posjeta, Dubrovnik će biti prvi grad koji će svoju kandidaturu prezentirati i braniti pred stručnim panelom Europske komisije. Osam članova tima za pripremu dubrovačke kandidature će uz gradonačelnika Andra Vlahušića i pročelnicu gradskog Upravnog odjela za kulturu i baštinu Anu Hilje uživo prezentirati i pred povjerenstvom argumentirati zašto Dubrovniku treba dodijeliti titulu Europske prijestolnice kulture u 2020. godini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *