Input your search keywords and press Enter.

Foto: Održan kviz za srednjoškolce

Održavanjem tematskog „Pub kviza“ za srednjoškolce u četvrtak, 15. prosinca, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad završena je realizacija projekta „Kreativno znanje“ za 2016. godinu.

Centralna tema kviza bila je posvećena crkvicama u Gradu, a natjecatelji su još pokazali znanje i u kategorijama opće kulture, umjetnosti te povijesti i zemljopisa. Najuspješniji je bio tim “Pantarei” iz Biskupijske klasiče gimnazije Ruđera Boškovića.

Kao pripremu za kviz povjesničar umjetnosti Ivan Viđen održao je stručno vodstvo po gradskim crkvama za sudionike kviza 1. prosinca. U kvizu su sudjelovala dva tima iz Biskupijske klasiče gimnazije Ruđera Boškovića, te po jedan iz Gimnazije Dubrovnik, Ekonomske i trgovačke škole te Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

„Kreativno znanje“ zajednički je projekt Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai i Dubrovačkih knjižnica u okviru kojeg su u 2016. godini organizirani tematski kvizovi za srednjoškolce, radionice za osnovnoškolce te predavanje o volonterstvu. Cilj projekta je promicanje znanja, knjige i kulture čitanja, poticanje kreativnosti kod mladih, te razvoja volonterstva, a odličan odaziv najbolje govori o uspješnosti programa. Medijski partner projekta bio je studentski radio Sveučilišta u Dubrovniku – UNIDU.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *