Input your search keywords and press Enter.

Foto: Obilježen Europski dan jezika

Obilježavanje Europskog dana jezikâ završeno je u srijedu 28. rujna jezičnim kvizom za učenike francuskog jezika dubrovačkih osnovnih i srednjih škola.

Kviz je pripremila i vodila gošća Konzulata Francuske Republike u Dubrovniku, Amélie Jalbert, a održan je 27. rujna u Turističkoj i ugostiteljskoj školi i 28. rujna u Osnovnoj školi Lapad. Prema riječima gospođe Jalbert, dubrovački su učenici pokazali zavidnu razinu znanja francuskog jezika i poznavanja Francuske.

Središnje događanje Europskog dana jezikâ održano je 26. rujna na Stradunu u prijepodnevnim satima. U dvosatnom zabavno-edukativnom programu koji je vodio najpoznatiji “Englez u Dubrovniku”, Mark Thomas, sudjelovalo je više od 200 sudionika i sudionica svih dobi, među kojima i nekoliko inozemnih posjetitelja, koji su plesali, pjevali, glumili, recitirali i čitali na 13 jezika. Njihove je nastupe pratilo preko 2000 građana i posjetitelja Dubrovnika, koji su na štandovima pored Sponze mogli uzeti besplatne publikacije o Europskoj uniji i državama čiji su konzulati sudjelovali u programu te kupiti rabljene knjige na stranim jezicima. Program je navečer nastavljen u Kazalištu Bursa izvedbom dijela komedije “Mletački trgovac” u obliku forum kazališta, koju je Europski dom Dubrovnik pripremio u suradnji s Kazališnim studiom Darka i Nerme Kavain.

Obilježavanje Europskog dana jezikâ i ove je godine organizirao Europski dom Dubrovnik u okviru aktivnosti svojega informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik, a u suradnji s OŠ Lapad i OŠ Marina Držića, Gimnazijom Dubrovnik, Biskupijskom klasičnom gimnazijom Ruđera Boškovića, Umjetničkom školom Luke Sorkočevića, Srednjom školom Blato, američkim koledžom RIT Croatia, Hrvatsko-ruskim društvom “Umjetnost bez granica”, Dubrovačkim klubom stranaca te predstavnicima i suradnicima albanskog, francuskog, mađarskog i španjolskog konzulata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *