Input your search keywords and press Enter.

U okviru projekta „Kreativno znanje“ održana je likovna radionica „Upoznajmo zajedno najopasnije australske životinje“ u utorak, 31. svibnja, u Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad.

Restauratori Dubrovačkih knjižnica izradili su repliku velike bijele psine teknikom kaširanog papira, papier mache, te je zajedno sa sudionicima radionice obojili.

Djeca su također razgledala i izložbu „10 najsmrtonosnijih australskih bića nastanjenih u vodi i na kopnu“ koja je postavljena u prizemlju Narodne knjižnice, a ujedno je bila i povod radionici. Izložbu su organizirali Veleposlanstvo Australije i Festival Treće uho, umjetničko – edukativni festivala strane kulture u Dubrovniku, s ciljem informiranja i educiranja javnosti te što boljeg upoznavanja i razumijevanja te daleke zemlje.

„Kreativno znanje“ zajednički je projekt Udruge za razvoj civilnog društva BONSAI i Dubrovačkih knjižnica. Suradnja će se ostvariti kroz deset programa koji obuhvaćaju tematske kvizove za srednjoškolce i radionice za osnovnoškolce i mlađu djecu, a sve u cilju promicanja znanja, knjige i kulture čitanja, poticanja kreativnosti kod mladih, te razvoja volonterstva. Medijski partner projekta je studentski radio Sveučilišta u Dubrovniku – UNIDU.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *