Input your search keywords and press Enter.

Foto: Kviz posvećen svetom Vlahu

Realizacija projekta pod nazivom „Kreativno znanje“ započela je održavanjem kviza za srednjoškolce u srijedu, 27. siječnja, u Znanstvenoj knjižnici.

Na tematskom kvizu posvećenom svetom Vlahu najviše znanja pokazali su članovi tima Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića pod mentorstvom Marije Marušić-Čizmić, a natjecala su se još dva tima iz Gimnazije Dubrovnik te jedan iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Ovim događanjem i Durovačke knjižnice uključile su se u obilježavanje ”2016. – Godine svetoga Vlaha“, koju je proglasilo Gradsko vijeće Grada Dubrovnika povodom 1700-te obljetnice mučeničke smrti dubrovačkog parca.

„Kreativno znanje“ zajednički je projekt Udruge za razvoj civilnog društva BONSAI i Dubrovačkih knjižnica. Suradnja će se ostvariti  kroz deset programa koji obuhvaćaju tematske kvizove za srednjoškolce i radionice za osnovnoškolce, a sve u cilju promicanja znanja, knjige i kulture čitanja, poticanja kreativnosti kod mladih, te razvoja volonterstva. Medijski partner projekta je studentski radio Sveučilišta u Dubrovniku – UNIDU.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *