Input your search keywords and press Enter.

“Proljeće u Konavlima” dobilo je svoj nastavak u okviru događanja “Konavle pune života” gdje je skoro tisuću učenika imalo priliku vidjeti rad i gastronomsku ponudu Konavla uz pripremu zdrave seoske marende.

Program je započeo sa folklornom priredbom koju su pripremili najmlađi članovi skupine KUD Ćilipi ispred crkve Sv. Nikole uz srdačan doček predstavnika Agroturizma Konavle i zamjenika župana DNŽ Davorko Obuljen. Nakon priredbe učenike su rasporedili u grupe i krenuli prema 20 Konavoskih agroturizama gdje su imali priliku uživo vidjeti i upoznati se sa domaćim načinom pripreme hrane, pravljenja vina, meda, maslinova ulja, uzgojem pastrva, avanturističkom ponudom, mlinovima, tradicionalnim zanatima i obrtima uz upoznavanjem kulturne baštine i povijesti Konavala.

Program manifestacije nastavlja se u subotu 16. svibnja „Multiaktivnom utrkom SUD SIT projekta“ i završnim događajem „Konavoski koluri“ dan kasnije, u nedjelju 17. svibnja, kada je predviđen sadržajan program za prijateljsko i obiteljsko druženje u prirodi uz raznovrsne aktivnosti.

I tijekom sljedećeg vikenda, po običaju, konavoski agroturizmi drže svoja vrata otvorena, spremaju autohtonu gastro ponudu i brojne aktivnosti na ukupno 14 konavoskih agroturizama.

Program cijele manifestacije te pregled i kontakte agroturizama koji sudjeluju u danima otvorenih vrata možete vidjeti na internetskoj stranici Agroturizma Konavle.

Izvor: Agroturizam konavle

Dubrovnik portal