Input your search keywords and press Enter.

U sklopu glazbenog programa 67. Dubrovačkih ljetnih igara, talijanski violinist Davide Alogna i američki pijanist Alexander Frey nastupili su u sinoć u atriju Kneževa dvora.

Izvodeći djela velikih svjetskih majstora: Bacha, Mozarta, Brahmsa, Čajkovskog i Manuela de Falle učinili su večer u Dvoru posebnim glazbenim doživljajem.

Alogna i Frey, glazbenici svjetskoga glasa, u prepunom Kneževu dvoru izveli su neke od najljepših sonata za violinu i klavir – Sonatu br. 3 u E-duru Johanna Sebastiana Bacha, Sonatu za violinu i klavir br. 26 u B-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta i Sonatu br. 3 u d-molu Johannesa Brahmsa – kao i trostavačnu skladbu Sjećanje na drago mjesto Petra Iljiča Čajkovskog te Španjolski ples iz opere La vida breve Manuela de Falle u aranžmanu za violinu i klavir Franza Kreislera. Festivalska publika uživala je u još jednom u nizu od iznimnih koncerata u Dvoru, što potvrđuju čak dva odsvirana bisa.

Davide Alogna smatra se jednim od najvećih talenata na talijanskoj glazbenoj sceni. Ugledni časopis Amadeus objavio je na naslovnici njegovo ime dva puta u istoj godini predstavljajući njegova dva diskografska projekta. Više je puta bio pobjednikom na domaćim i međunarodnim natjecanjima, nastupao je s najuglednijim svjetskim orkestrima i to na najprestižnijim pozornicama poput Carnegie Halla u New Yorku ili Teatra Colon u Buenos Airesu. Kao jedan među deset najuspješnijih na Billboardovoj listi umjetnika klasične glazbe 2005., kojega je Leonard Bernstein jednom prigodom nazvao „predivnim duhom“, Alexander Frey redovito nastupa kao solist i uz simfonijske orkestre diljem svijeta kao što su Berlinska filharmonija, Orkestar leipziškog Gewandhausa, Münchenski simfonijski orkestar, Hollywood Bowl orkestar, Simfonijski orkestar Bečkog radija (ORF), Simfonijski orkestar Berlinskog radija, Meksički državni simfonijski orkestar i dr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *