Input your search keywords and press Enter.

Kazalište Marina Držića sinoć je gostovalo u Županji s predstavom “Duša od krumpira” na 23. Festivalu glumca koji se održava od 13. do 21. svibnja na području Vukovarsko – Srijemske županije. Dubrovačko kazalište izvelo je tekst Rade Jarka koji je u ovoj sezoni premijerno na scenu postavio redatelj Ozren Prohić.

Kraj kazališne sezone se bliži, ali prije toga publika će imati priliku pogledati još nekoliko naslova s repertoara KMD-a. 20. i 21. svibnja u 20 sati na rasporedu je “Macbeth” Williama Shakespearea u režiji Matka Sršena. Kultni tekst igra upravo u godini kada se bilježi 400. godina od smrti autora, istinskog velikana svjetske književnosti.
“Macbeth je sve ono što o njemu ne znamo, i to je izvjesno! Tekst je na scenu postavljen kao znak i uloga, a ne kao klasični psihološki dramski lik. Macbetha igraju 3 glumca, a sve to po čarobnoj formuli Shakespeareovih suđenica.”
Igraju: Zlatko Ožbolt, Edi Jertec, Ljubo Zečević, Bruna Bebić, Branimir Vidić, Hrvoje Sebastijan, Zdeslav Čotić, Boris Matić, Bojan Beribaka, Ivan Perić, Nikola Sekulo, Nina Hladilo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *