Input your search keywords and press Enter.

Teatar M&M sa studentima Sveučilišta u Zagrebu, izveo je komediju Marina Držića Dundo Maroje sinoć u parku Umjetničke škole.

Na programu 67. Dubrovačkih ljetnih igara još je jedna izvedba ove komedije večeras, na istom mjestu s početkom u 21:30. Dramaturginja i redateljica predstave je prof. Mira Muhoberac, a umjetnička i stručna savjetnica joj je sestra, prof. Vesna Muhoberac.

Uoči nove Držićeve godišnjice, u 2016., godini kad cijeli svijet slavi Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa, u godini proslave 1700 godina svetoga Vlaha, dramaturginja Mira Muhoberac postavlja na scenu petočinu, genijalnu hrvatsku komediju u prozi „Dundo Maroje“ onako kako zamišlja da ju je Marin Držić mogao prikazati 1551. u Vijećnici u rodnom Dubrovniku. Zagrebačko – dubrovačka glumačka postava sastavljena od brojnih studenata uspjela je nasmijati festivalsku publiku svojom izvedbe ove omiljene Držićeve komedije.

Komedija, kako počinje – tako i završava: prologom Negromanta. Kružna struktura predstave, tek je jedan od mnogih inovativnih elemenata, a donosi „pozitivnu poruku o novom početku: „Stav’te pamet na komediju!“, novu i drugu komediju, radost i veselje života u skladu s ljubavnim i silnicama mira i slobode, vedru energiju, život bez rata, bez novčanih dugova, bez zla, bez tuge, trpnje, patnje i nesreće“ – poručuje prof. Mira Muhoberac. Festivalska publika s predstave je sa sobom ponijela vedru energiju ovih pozitivnih poruka, koje zasigurno neće nedostajati ni na večerašnjoj izvedbi.

Ulaznice su dostupne u internetskoj prodaji, na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži te na lokaciji izvedbe jedan sat prije početka. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)