Input your search keywords and press Enter.

U Dubaiu danas završava turistički sajam Arabian Travel Market na kojemu se predstavlja i TZ grada Dubrovnika na zajedničkom štandu s TZ Dubrovačko – neretvanske županije.

Kroz protekla tri dana i mnogobrojne posjetitelje, uglavnom turističke profesionalce, jasno je da interes za Dubrovnik jača iz svih arapskih zemalja – Ujedinjenih arapskih emirata, Katara, Saudijske Arabije, potom Irana, ali i Indije. Indijski putnički agenti raspitivali su se posebno o Dubrovniku kao lokaciji nedavno premijerno prikazanog akcijskog filma Fan, snimljenog lani u produkciji Bollywooda, koji će, prema njihovim riječima značajno utjecati na interes za Dubrovnik.

Jelka Tepšić danas je dala i izjavu za važnu arapsku medijsku kuću MBC, u prilogu o sajmu ATM i to urednici sektora za putovanja Fadwi Zidi, koja je s TV ekipom i boravila u prosincu 2015. u Dubrovniku, a u okviru studijskog putovanja dvadeset i pet putničkih agenata iz Arabije koje je organizirala agencija Nur Holidays iz Zagreba u suradnji s TZ Dubrovnik. ATM Dubai ove je godine dostigao rekordne brojke jer se organizira u čak 11 paviljona, s više od 86 zemalja sudionica i oko 26 tisuća posjetitelja.

Arapski turisti traže visokokvalitetan smještaj, zanimljive sadržaje i atrakcije, te halal standarde prehrane na cemu je potrebno u našem gradu dalje raditi kako bi sve veći broj ovih gostiju bio zadovoljan. Važno je naglasiti da će daljnjem rastu prometa iz ovog dijela svijeta dodatno pomoći i novi let iz Istanbula za Dubrovnik koji uskoro kreće.

Sandra Milovčević, koordinator Odjela za kominikacije, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)