Input your search keywords and press Enter.

Foto: Dodjelom Orlanda i gala koncertom svečano zatvorene 67. Igre

Svečanim koncertom i dodjelom nagrada Orlando za najbolja umjetnička ostvarenja u dramskom i glazbenom programu, zatvorene su 67. Dubrovačke ljetne igre, sinoć, 25. kolovoza ispred crkve sv. Vlaha.

Na gala koncertu nastupio je Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Iva Lipanovića, prošlogodišnji laureat Orlanda Henschel kvartet, sopranistica Valentina Fijačko Kobić te mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović.

U svečanom ozračju v.d. ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić dodijelio je nagrade Orlando laureatima, a program dodjele vodio je sam Orlando kojeg je utjelovio Maro Drobnić. Za najbolja umjetnička ostvarenja u dramskom programu nagrađena je predstava Othello, a u ime cijele ekipe i ansambla, nagradu je preuzela redateljica Ivica Boban. Mladi virtuozi Aleksey Semenenko i Inna Firsova, koji su nastupili u sklopu novog programa U susret budućnosti, nagrađeni su za najbolje umjetničko ostvarenje u glazbenom programu 67. Igara. Posebno priznanje dodijeljeno je Baletu Slovenskog narodnog gledališča Maribor zbog kontinuirano visokih umjetničkih dometa na Igrama. Na programu završnog koncerta našlo se Simfonijsko kolo Jakova Gotovca, Introdukcija i allegro Edwarda Elgara, arija Rusalke iz prvog čina istoimene opere Antonína Dvořáka i arija Marguerite iz trećeg čina opere Faust Charlesa Gounoda u izvedbi sopranistice Valentine Fijačko Kobić, arija princeze Eboli O don fatale iz četvrtog čina opere Don Carlos Giuseppea Verdija i arija Izolde Mild und leise iz trećeg čina opere Tristan i Izolda Richarda Wagnera u izvedbi Dubravke Šeparović Mušović te Andante sostenuto Blagoja Berse. Uz glazbene dodatke u izvedbi sjajnih simfoničara i vrsnih solistica večer je privedena kraju. Festival je zaključen Himnom svetoga Vlaha te slaganjem zastave Libertas koja je zatim predana intendantu Igara Mladenu Tarbuku.

U 47 dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza, gotovo 2.000 umjetnika iz desetak zemalja svijeta na 17 ambijentalnih i scenskih prostora grada Dubrovnika i okolice, izvelo je ukupno 93 dramska, glazbena, plesna, folklorna programa pred brojnom publikom od približno 60.000 domaćih i stranih gledatelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)