Input your search keywords and press Enter.

Danas je održan drugi dan konferencije ITN 2016 u Dubrovniku, u IUC-u.

Konferencija je započela u 10 sati i trajala do 15:30 sati, s pauzama. Sudjelovali su brojni profesori i studenti iz Europe i Amerike, kao i sa samog sveučilišta u Dubrovniku. Današnjoj konferenciji prisustvovali su i profesor Mato Brautović, profesor Inoslav Bešker, te Sandra Buratović i Romana John. Većinu prezentacija održali su studenti i profesori s Missouri Western State University-a.

Prva prezentacija govorila je o studentskim medijima u SAD-u, a prezentirali su profesor Robert Bergland, studentica Sydnie Holzfaster i student Brendan Welch. Kao tri funkcije studentskih medija naveli su informiranje, povijesno zapisivanje i treniranje za budućnost. Zaključili su da su studentski mediji u razdoblju velikih promjena, te da prate trendove u novinarstvu općenito. Također su spomenuli godišnjake i njihovu funkciju. Kad je došlo vrijeme za pitanja, studenti su priznali da je vođenje studentskih novina velik pritisak, ali odlično iskustvo.

Nakon njih, u 10:30 su nastupili studentica Junna Resuma i student Austin Bauer s prezentacijom o korištenju Twittera u predsjedničkoj kampanji u SAD-u 2016. Najviše se spominjao Donald Trump. Zatim su slično istraživanje prezentirali studentica Brauna Watkins i student Tobias Pointer, ali ovaj put na Facebooku.

Nakon pauze za kavu, student Jess Boley je predstavio svoje istraživanje o korištenju društvenih mreža od strane top 50 časopisa u SAD-u. Zaključio je da ti časopisi preferiraju Instagram, ali koriste se i Twitterom, Facebookom i Pinterestom.

Profesor Mato Brautović sa Sveučilišta u Dubrovniku govorio je o zanimljivom novom aspektu prenošenja vijesti putem aplikacija za dopisivanje, kao što su Viber i Whatsapp. S obzirom na to da je ovo dosta nov pristup medijima i mnogima se ne sviđa, pitanja je bilo mnogo.

Uslijedila je pauza za ručak, te nakon nje još dva predavanja, jedno Marine Jurjević i Nuše Hajec o komunikaciji Ujedinjenih naroda putem društvenih mreža za vrijeme imigrantske krize, a drugo Martona Benea o političkom utjecaju na Facebook kao izvor informacija.

Današnji dio konferencije je bio vrlo zanimljiv, a sutra se nastavlja u 10 sati na istom mjestu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)