Input your search keywords and press Enter.

Britanske zvijezde iz bendova Frankie Goes to Hollywood i Eurythmics oduševljeno su razgledale ljepote Dubrovnika na izložbi Midsummer Scene-Elsinor in Dubrovnik.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Londonu domaćin je izložbe fotografija koja u britansku metropolu donosi dašak čarolije dubrovačkog ljeta. Izložbu je postavio britanski umjetnik Bari Goddard, a prikaz je ovo najatraktivnijih trenutaka Midsummer Scene Festivala. Izložba je otvorena do 18. studenog.

Brojne goste na otvaranju je pozdravio hrvatski veleposlanik Ivan Grdešić, dok se hrvatski glumac i producent Filip Krenus zahvalio prisutnima u ime Midsummer Scene Festivala. Autor fotografija Bari Goddard goste je zabavio pjesmom uz pratnju Steve Maguirea, nekadašnjeg člana grupe Eurythmics. Na otvaranju je bio i Holly Johnson, pjevač popularne britanske pop grupe Frankie Goes to Hollywood te pjevačica Adele Andersen, koja se na otvaranju odmorila od priprema za tri koncerta koja će uskoro održati u Londonu. Izložbu su posjetili i Pinkietessa Pinkie, dizajnerica i poznata performerica, Diane Goldie, koja je za Barija dizajnirala kostim posebno za otvaranje izložbe te britanski model i dizajner Lee Sayers. U prekrasnim fotografijama Dubrovnika uživao je i Gary Roost, poznati britanski kazališni glumac, kao i Philip Parr, koordinator Shakespearovih festivala za Europu.

Idući Midsummer Scene festival četvrti put će se održati u Dubrovniku i to krajem lipnja 2017. Ovaj festival privukao je pažnju i publike i kritike, a nezaboravna scenografija dubrovačkih zidina obišla je svijet. Lanjska uspješnica, predstava Na Tri kralja u režiji Helen Tennison, uvrštena je u glavni repertoar Bečkog engleskog kazališta u udarnom božićnom terminu gdje će se svakodnevno, osim nedjeljom prikazivati od 7. studenog do 22. prosinca, a nakon toga putuje na Bermudske otoke. Potvrda je ovo kvalitete i početak širenja te većeg umrežavanja Midsummer Scene festivala kojeg od samog početka odlikuje međunarodni karakter.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Select PR za Midsummer Scene 2016.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *