Input your search keywords and press Enter.

Foto: Božićna priredba Dubrovačke privatne gimnazije

Učenice i učenici Dubrovačke privatne gimnazije priredili su ove godine toplu i veselu božićnu priredbu kojom su počastili svoje profesore, bivše učenike, članove Školskoga odbora, roditelje i prijatelje u kongresnoj dvorani hotela „Lero“.

Program su osmislile i pripremile sa svojim učenicima naše nastavnice Sanja Dražić, profesrica glazbene umjetnsoti i Romana Dabo profesorica hrvatskoga jezika.

Glazbeno scenskim nastupom proveli su nas naši trećaši Ana Karla Franić i Đivo Frka. U glazbenom dijelu izvodeći tradicionalne hrvatske napjeve i kolende nastupili su naše tri violine, ponajbolji dubrovački mladi glazbenici – Jakov Sekula i Nora Miljanić, trećaši te Vesna Palčok, prvašica. Na gitari je sve pratila drugašica Lorena Franušić, a s njima su pjevali prvašice Maris Guca, Paula Banac i Adriana Kilibarda te Tea Kljunak i Gordana Mihočević iz trećega razreda. Božićnu uspavanku solo nam je otpjevala Marijana Šeparović iz trećeg razreda.

Stihove o Božiću Vladimira Nazora i Arsena Dedića recitirali su prvašice Paula Banac i Adriana Kilibarda te drugaši Ivuša Vuković i Niko Arapović.

Nakon nježnog i toplog božićnog programa održana je tradicionalna tombula. Sredstva za nagradni fond božićne tombule i ove su godine sakupljena u drugoj po redu , adventskoj akciji pravljenja kolača i njihovog prodavanja po promotivnim cijenama. Ove su godine kolače radili i profesori i učenici Privatne gimnazije. Ukupno je sakupljeno više od 3000 kn, ali su naši učenici, kao što je tradicija u Adventu, od početka postojanja naše škole, polovinu novaca namijenili u humanitarne svrhe. Ove godine sudjelovali smo u zajedničkoj božićnoj akciji – Hrvatskoga Crvenog križa i Hrvatskoga Caritasa – za siromašne obitelji.

Nakon prirebe i tombule učenici su se zadržali na spontanom božićnom tratamentu, dok su se nastavnici nastavili družiti na tradicionalnom domjenku u restoranu hotela „Lero“. S puno najljepših želja i božićnih blagoslova rastali smo se do novih susreta i zajedničkih događaja u nadolazećoj 2016. godini.

Božićno druženje u „Lera“ nosit ćemo dugo u srcima…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *