Input your search keywords and press Enter.

Forum žena SDP-a u Dubrovniku obilježio 25. godišnjicu osnutka SDFŽ SDP-a HR

U  prostorijama gradske organizacije SDP-a  članice gradske organizacije Forum žena prigodno su obilježile 25. godina postojanja i djelovanja kako u Hrvatskoj tako i u županiji, a i samom gradu Dubrovniku.

Forum žena SDP-a Hrvatske osnovan je kao interesni oblik  8. siječnja 1995. s ciljem zalaganja za ravnopravan položaj žena u Hrvatskom društvu. Donesen je i  Prvi program Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a  čiji sadržaj, bez obzira na protek vremena, inspirira i živi danas.

Članice Foruma podsjetile su da i 25 godina nakon osnutka i dalje promiču socijaldemokratske vrijednosti po mjeri svih ljudi, vrijednosti nediskriminacije, rodne ravnopravnosti, jednakosti, uključivosti i tolerancije.

Istaknule su  kako je SDP uvijek bio predvodnik rodne ravnopravnosti što dokazuje i činjenica da je u posljednjim izmjenama stranačkog statuta omogućena ravnomjerna rodna zastupljenost uvođenjem rodnog pariteta na listama i naizmjeničnog pozicioniranja kandidatkinja i kandidata, tzv. ZIP sustav.

Ovakav pristup listama primijenit će se i na lokalne razine što će omogućiti da i veći broj žena bude na pozicijama odlučivanja gdje će moći utjecati na stvaranje boljeg društva.

                                                                                                                 

 

SDFŽ SDP-a Dubrovnik

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.