Input your search keywords and press Enter.

FORUM TEATAR U PRIVATNOJ GIMNAZIJI: SHAKESPEARE NA TEMU TOLERANCIJE

Zanimljivo i korisno gostovanje Forum teatra. Nakon prošlogodišnjeg jubilejskog Držića, u našu je gimnaziju s njima ovaj put ušetao veliki William Shakespeare – s prizorima sukoba iz „Mletačkog trgovca“ otvarajući bolne teme naše civilizacije: odnos prava i pravde, zakona i kazne, sustava koji prihvaća ljudske žrtve koje bi trebao štiti.

Fascinantno je kako u raznim Shakespearovim rečenicama prepoznajemo vrlo suvremeno ili „vazdazeleno“ zastranjenje,bešćutnost našega svijeta, koje smo spremni ignorirati.Forum teatar otvorena je kazališna forma koja kroz kazališni diskurs pretresa aktualna društvena pitanja i probleme. Njezina otvorenost proizlazi iz nepostojanja fiksong tekstovnog predloška te dane mogućnosti da se u prizore uključe i gledatelji koji na neki način mogu usmjeriti predstavu. U edukativnom smislu radi se o izuzetno zanimljivom interdisciplinarnim pristupu u kojem se isprepleću književnost, kazalište, povijest, etika, sociologija, filozofija i mnoge druge gimnazijske teme. Sudjelovale su i mlade dubrovačke glumačke nade, ali i mnogi naši učenici…

NULTA TOLERANCIJA NA NASILJE

DANOM RUŽIČASTIH MAJICA u našoj školi podržali smo program prevencije vršnjačkog nasilja! Cijela je škola plesala protiv nasilja i disktriminacije!

Znanstvenik predavač Ivica Puljak u DPG-u
PRIČA O SVEMIRU I HIGGSOVOM BOZONU
U ponedjeljak, 26. veljače gost naše gimnazije, u organizaciji udruge za promicanje prirodnih znanosti, bio je akademski profesor, jedan od ponajboljih europskih fizičara, predavač sa splitskog Sveučilišta i veliki popularizator prirodnih znanosti i znanstvenih istraživanja među maldima u našoj zemlji – dr. sc. Ivica Puljak.
Održao je vrlo živo i zanimljivo predavanje uz aktivno sudjelovanje i veliki interes naših učenika i nastavnika pod naslovom:” Priča o svemiru i Higgsovom bozonu.”
Higgsov je bozon nakon dvadeset godina fantastičnog i mukotrpnog rada prof. Puljak otkrio sa skupinom vrhunskih znanstevnika u CERN-u u Švicarskoj. Osim tog zanimljivog dijela predavanja učenici su mogli među ostalim spoznati na vrlo živ i dinamičan način zašto je svatko od njih istinska jedinstvena zvijezda, zašto je svatko privlačan i zbog čega nismo ustvari krivi nizašto. Također smo mogli zaključiti koliko je znanost fantastična, zanimljiva i koliko je napredovala, a s druge strane koliko je još više neotkrivenih i dubokih tajni za čijim smislom i značenjem smo svi pozvani dalje tragati.
Najveći dio toga pak zasigurno ostaje dio Božijeg otajstva iz nedokučivh sfera svemira i ljudskoga duha…
Iskreno se nadamo novim sličnim izuzetnim susretima i predavanjima.

Privatna gimnazija, Sveučilište u Dubrovniku, R-I-T Croatia

IZVRSNA VIŠEGODIŠNJA SURADNJA S DUBROVAČKIM VISOKOŠKOLSKIM USTANOVAMA

Već drugi put ove godine učenici naše škole imali su praktičnu laboratorijsku nastavu iz kemije, biologije i fizike na Sveučilištu u Dubrovniku, u petak, 16. veljače.
Osim toga dubrovačko nam je Sveučilište i ove školske godine ponudilo izvanredne obrazovne radionice na teme vezane za gimnazijsko gradivo i opću kulturu.
Izlaskom iz učionica i aktivnim sudjelovanjem na radionicama učenici sa zadovoljstvom i lakoćom šire svoja znanja.

Ove godine su u ponedjeljak, 12. ožujka održane sljedeće radionice:
Sanja Serhatlić, diplomirana restauratorica-konzervatorica: radionica Koristimo ga, a znamo li što je papir?, uz obilazak radionica Odjela za umjetnost i restauraciju
doc. dr. sc. Marinko Marić: predavanje Sudbina obitelji Ruđera Josipa Boškovića
Katarina Komaić: predavanje O povijesti Sinagoge i dubrovačkih Židova

Nastavljane je i hvalevrijedna suradnja s popularnim „američkim“ R-I-T Croatia!
Na njihovom kampusu održane su uobičajeno dinamične i učenicima zanimljive radionice na engleskom jeziku: Intercultural Communication (prof. Bazdan)
i Global English (prof. Charry).

Nastavljena suradnja i s kulturnim ustanovama

Posjetom Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, koja se u skladu s novom vizijom muzeja želi približiti i mlađoj populaciji te je educirati o umjetninama.
naši učenici su ovoga puta vidjeli postavu međunarodne izložbe “Točka iščeznuća”, jednog od najcjenjenijih suvremenih fotografa, Ahmeta Ertuga.

U travnju je planiran već tradicionalni edukatvini koncert klasične glazbe Simfonijskog orkestra Umjetničke škole Luka Sorkočević za učenike Dubrovačke privatne gimnazije.

I ove godine samo u Privatnoj Gimnaziji

Ispiti najprestižnije škole engleskoga jezika – Cambridge ESOL

U subotu, 10. ožujka održani su Cambridge ispiti za dubrovačke osnovnoškolce u našoj gimnaziji. Ispiti za srednjoškolce i odrasle na rasporedu su u subotu, 21. travnja.

PREDUPISI U TIJEKU

Predupisi za sljedeću školsku godinu 2018./19. su u tijeku. Registrirajte se mailom na: info@pg-dubrovnik.net – imenom i prezimenom, školom iz koje dolazite i kontat telefonom!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *