Input your search keywords and press Enter.

Forum branitelja usuglasio konačan Program Dana dubrovačkih branitelja

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičič vodili su redoviti Forum branitelja Grada Dubrovnika, u čijem radu sudjeluju predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Glavne teme danas održanog Foruma bile su obilježavanje ovogodišnjeg Dana dubrovačkih branitelja, kojim se ujedno obilježava i 25 godina od uspješne obrane Grada, te posjet gradu prijatelju, Vukovaru, povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

 

Na Forumu je dogovoren i utvrđen detaljan program proslave, koji će zbog obilježavanja velike obljetnice, u određenim segmentima biti i proširen, ali i dalje će se najveći naglasak staviti na obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja.

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić predstavila je prisutnima idejno rješenje vizualnog identiteta 25. godišnjice uspješne obrane Dubrovnika, a konačno rješenje bit će dostavljeno svim udrugama nakon što se u njega implementiraju sugestije koje su iskazane na današnjem sastanku.

Na održanom sastanku Foruma branitelja zamjenica Šimac Bonačić istaknula je kako su u prijedlog Programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja uvršteni svi prijedlozi koje su uputile udruge proistekle iz Domovinskog rata. Tako, pored uobičajenih sadržaja, poput Sata povijesti u dubrovačkim školama, koji je izvorni dubrovački program, kao i svečanog obilježavanja na ključnim mjestima obrane Grada poput Srđa i Sustjepana, specifičnost ovogodišnjeg programa je i posebna izložba posvećena isključivo Danu dubrovačkih branitelja, a bit će prikazan i film “Sve je bio dobar san – LE “FRENCHIE” DE VUKOWAR”. Riječ je o dokumentarnom filmu koji proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean – Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragičnu obranu Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari.

Dogovoreno je da će se na središnju svečanost Dana dubrovačkih branitelja pozvati predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Mirko Šundov.

Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata izvijestili su o tijeku priprema za odlazak u Vukovar povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. U organizaciji Grada Dubrovnika, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata s dubrovačkog područja tradicionalno odaju počast gradu prijatelju i gradu heroja. Ove će godine Vukovar posjetiti stotinu članova udruga, a sve troškove puta i smještaja snosi Grad Dubrovnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)