Input your search keywords and press Enter.

FLAG Južni Jadran udruga je osnovana u siječnju ove godine u Stonu, na inicijativu Dubrovačko –neretvanske županije i Razvojne agencije DUNEA, s ciljem lakšeg povlačenja sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Okuplja predstavnike javnog, civilnog i gospodarskog sektora (gospodarski sektor ribarstva) s područja općina Dubrovačko primorje, Ston, Mljet, Janjina, Lumbarda, Vela Luka, Lastovo, Slivno, Kula Norinska, Opuzen i Metković.
FLAG Južni Jadran je trenutno u provedbi svoj prvog Ugovora iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo u sklopu kojeg je odradio i svoj prvi pilot projekt: otvaranje ribarnica montažnog tipa koja je opremljene sukladno utvrđenim standardima za prodaju proizvoda ribarstva u Stonu.
Ribarnica je u vlasništvu FLAG-a te će je moći koristiti isključivo članovi FLAG-a. Na otvorenju ribarnice u Stonu, voditelj FLAG-a Mato Oberan i predsjednik udruge Ivica Glavor istaknuli su da ribari i školjkari, članovi FLAG-a sa stonskog područja, otvaranjem ove ribarnice dobivaju mogućnost na najsuvremeniji način plasirati svoje proizvode. Nedostatak ovakvog prostora problem je s kojim se susreću u ruralnim sredinama naše županije, a plan je ovaj pilot projekt primijeniti i na ostala područja FLAG-a Južni Jadran. Cijena ove investicije iznosi 170.000 kuna, od čega je 150.000 kuna osigurano kroz bespovratna sredstva FLAG-a, a ostatak je osiguran kroz donacije i članarine. Pripremne radnje za postavljanje ribarnice financirala je Općina Ston.
Župan Nikola Dobroslavić pohvalio je inicijativu FLAG-a Južni Jadran koja je prepoznata kao odličan primjer u implementaciji pilot projekta u malim obalnim sredinama i zaželio uspješan rad ribarnice i otvorenje novih u onim mjestima FLAG-a gdje su potrebne. Župan je bio i prvi kupac na novootvorenoj ribarnici te ju je time ovu subotu i službeno otvorio.

Marijana Aksić Vitković
DUNEA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.