Input your search keywords and press Enter.

Prvi finalisti ovogodišnjih Jadranskih igara je ekipa Velika riva Doli koja je u utorak 11. kolovoza na bazenu KPK u Korčuli pobijedila u polufinalu te postala prvi pozn

ati finalist Jadranskih igara u Novalji koje su na rasporedu 21. kolovoza. Natjecanje je održano u organizaciji Grada Korčule i agencije Adria events, a nastupilo je ukupno pet ekipa.

Plina istočna (Ploče), Velika riva Doli (Dubrovačko primorje), Preko Bare (Župa dubrovačka), Oreb sailing (Korčula) i Laki pingvini (Korčula) snage su odmjerili u igrama streličari, leteći vaterpolo, utrka bačvi, mošarka, pršut i potezanje konopa. Borba za kartu koja vodi u Novalju od samog se početka vodila između dvije jake ekipe – Pline istočne iz Ploča i Velike rive Doli, a rezultat je bio neizvjestan sve do mošarke u kojoj je ekipa iz Ploča sama sebi presudila, a pogreška ih je u konačnici koštala prvog mjesta. U igri pršut Plina istočna smanjila je bodovnu prednost, no nedovoljno za pobjedu, potvrda prvog mjesta ekipe Velika riva Doli došla je već u prvom polufinalu potezanja konopa kada su potegli ekipu Oreb sailing te osigurali minimalnu prednost za pobjedu, prvo mjesto i put u Novalju. Minimalna, no opet dovoljno velika prednost za veliku sreću i veselje ekipe i navijača te predivnu bakljadu s kojom je završio čitav događaj.

‘Osjećaj nakon pobjede je fenomenalan! Nadali se jesmo da ćemo proći, no znali smo da imamo velikog konkurenta u ekipi Ploča. No eto, sreća, splet okolnosti i uspjeli smo ući u finale te smo presretni zbog toga! Nadamo se da ćemo se opet zabaviti u Novalji i da će nas navijači podržati u velikom broju!” – rekao je nakon igara kapetan ekipe Velika riva Doli, Antonio Lončarica. ‘Zadovoljni smo kako smo odradili leteći vaterpolo, čak smo oborili i svoj osobni rekord danas! Što se finala tiče, znamo da nas čeka jaka konkurencija. Mladi smo još, ali sve smo bolji i bolji i dat ćemo sve od sebe tamo da popravimo rezultat od prošle godine.’ – nadodao je Antonio.

Plina istočna natjecanje u Korčuli završila je kao drugoplasirana s ukupno 38 bodova, dok su treće mjesto osvojili domaćini, ekipa Laki pingvini s ukupno 32 boda. Laki pingvini redovni su sudionici Jadranskih igara, a ove godine u njihovim se redovima natjecao i Mario Todorović, olimpijac i hrvatski reprezentativac u plivanju leptir stilom.

Tribine bazena KPK bile su popunjene navijačima i posjetiteljima koji su napravili divnu atmosferu te navijali za sve ekipe koje su se natjecale. Nakon Korčule, iduća lokacija je Baška Voda gdje su na rasporedu jedne od posljednjih ovogodišnjih kvalifikacija. Natjecanje će se održati 12. kolovoza, a početak je zakazan za 20:00 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)