Input your search keywords and press Enter.

Termin gala večera često se koristi nekritično, pa se raznolika okupljanja nazivaju tim imenom.

Srećom u četvrtak, 23. travnja smo u Dubrovniku u hotelu Excelsior s početkom u 20:00 sati imali prigodu uživati u prezentaciji koja je bila primjer večere koja je odista bila “gala”.

Ovo se događanje dogovaralo i pripremalo na međunarodnoj razini mjesecima. Tim stručnjaka pobrinuo se da svaka pojedinost bude skladno uklopljena u ukupnu dramaturgiju izuzetne večeri. Na čelu tima bila je slovenska kuharska zvijezda svjetskog glasa Tomaž Kavčič. Njegov domaćin i partner bio je chef hotela Excelsior Petar Obad koji nije žalio truda da pokaže što je sve u stanju gastronom od formata učiniti, uključujući recitiranje vlastitih tematskih stihova. Enološki sklad zaokružio je Siniša Lasan aktualni državni prvak sommelier restorana Proto. Večer je od prvog do zadnjeg trenutka bila ispunjena kreativnim iznenađenjima i fantastičnim konceptima prezentiranja hrane.

Na koncu je obznanjeno kako će prihodi od večere biti uloženi u školovanje mladih nada ove županije, pobjednike natječaja FestiWine Challenge, koji će uskoro biti i javno objjavljen. Njihov će mentor biti sam Tomaž.

Lista vina: Malvasija dubrovačka  2014, Metković 2014; Pošip Kunjas 2013, Kunjašić; Rose Syrtis 2013, Volarević; Plavac mali 2013, Boris Violić; Lirica 2011, PZ Putniković; Moskar 2013, Mrgudić; Prošek 2010, Pelješki vrhovi PZ Janjina.

Kako je izgledala cijela večer i jela koja su se kušala pogledajte u fotogaleriji.

Anđela Matić, Dubrovnik partner