Input your search keywords and press Enter.

Festival Treće uho

Predstavljamo Italiju – skrivenu i suvremenu: Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan!

 Peto izdanje festivala Treće uho ove godine posvećenog Italiji, održat će se od 4. do 8. studenog na više gradskih lokacija.

Ovogodišnji festival će otkriti jednu skrivenu ali i suvremenu Italiju, prikazat će bliska i zajednička preko-jadranska iskustva, a sve uz filmove, radionice, hranu, umjetnost i puno priča.

Glazbena i plesna poslastica ovogodišnjeg festivala bit će koncert Tarantata Alessandre Belloni, rođene Rimljanke i dugogodišnje Newyorčanke, strastvene izvođačice plesa tarantelle. Belloni je jedina žena u Sjedinjenim američkim državama i Italiji koja se specijalizirala za južnotalijanske folk plesove, bubnjeve i udaraljke.

Izbjeglička kriza kojoj svjedočimo danas postavlja važna vrijednosna pitanja ne samo državama nego svakom pojedincu kao promatraču ili pomagaču. Tako čak tri festivalska događanja stavljaju naglasak upravo na migrantske procese: izložba fotografija u kombinaciji s kolažom umjetnice Agnese Purgatorio, tribina Gdje pripadaju imigranti? – Lampedusa te predavanje o Književnim migranticama koje grade mostove riječima.

Osnovnoškolci će imati priliku slušati Priče spajalice o Termoliju i Dubrovniku, a festivalska subota je rezervirana za priču za djecu, La Befanu – dobru vješticu. Starije generacije će moći poslušati narodne priče uz talijanski zalogaj.

Ne propustite filmski program koji ove godine donosi pionirska ostvarenja talijanskog neorealizma i filmske klasike: De Sica, Visconti, Rossellini i Fellini.

Program festivala možete pronaći OVDJE, dok zbivanja i volonterske avanture možete pratiti na festivalskoj Facebook stranici.

Pozivamo vas da upoznate Italiju na ovogodišnjem festivalu. Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan.

Festival Treće uho je volonterski projekt udruge Bonsai koji već petu godinu uspijeva zbog entuzijazma volontera i donatora koji to prepoznaju.

Volonterima se svake godine pruža prilika za volonterske zadatke u provedbi festivalskog programa kao i mogućnost upoznavanja  nove kulture i načina kako pojedinci mogu doprinijeti razvoju zajednice u kojoj žive.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *