Input your search keywords and press Enter.

FESTIVAL SVJETLOSTI LUMIART DUBROVNIK PRIMLJEN U ILO

FESTIVAL SVJETLOSTI LUMIART DUBROVNIK PRIMLJEN U ILO
(International Light Festivals Organization)

Sjajne vijesti stižu iz Amsterdama – dubrovački festival svjetlosti Lumiart primljen je u međunarodnu organizaciju festivala svjetlosti ILO. Veliko je to priznanje za tako mladi festival, budući da smo 2023. svjedočili tek trećem izdanju Lumiarta. Prilikom ovog značajnog događaja za Lumiart, idejni začetnik i direktor festivala Tomislav Nadramija je izjavio:

„Iznimno sam počašćen i sretan što je naš festival uspio ući u ovakvu prestižnu svjetsku organizaciju među uistinu velikom konkurencijom te da se od danas nalazi u društvu najznačajnih festivala svjetlosti. Posebno me veseli ovo priznanje struke jer je ILO prepoznao umjetničku vrijednost Lumiarta i sinergiju s bogatom kulturnom baštinom kao i uključenost zajednice u festivalske aktivnosti. Članstvo u ILO-u obvezuje nas da nastavimo svoju misiju da Dubrovnik uistinu postane jedan od najatraktivnijih i najprepoznatljivijih festivala svjetlosti u Europi i svijetu“.

Nakon Visualie iz Pule, najdugovječnijeg festivala svjetlosti u Hrvatskoj, Lumiart je tek drugi hrvatski festival koji je postao član ILO-a. London, Amsterdam, Seattle, Copenhagen, Oslo, Stockholm, Singapur, Lille, samo su neki od gradova u čijem se društvu sada našao i Dubrovnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)