Input your search keywords and press Enter.

FESTIVAL SOLI STON 2019.

Treći Festival Soli Ston 2019. održat će se od 28. kolovoza do 2. rujna na više lokacija u Stonu.

Danas u čarobnom prostoru Solane Ston započinje treći po redu Festival soli.

Svojim bogatim programom Festival soli nastoji ponuditi zanimljive sadržaje za sve generacije.

Sve dane trajanja festivala održat će  se Sajam tradicionalnih proizvoda u suradnji s udrugom  Hrvatski otočni proizvod Pelješac, te nastupima više OPG-ova iz okolice.

Svakog dana u  18.30 sati , pod stručnim vodstvom Dalije Ficović Franušić organizira se i poseban obilazak solane s pričom o važnosti soli i solane za Dubrovačku Republiku.

Program započinje u 19.30 u tvrđavi Kaštio gdje se otvara izložba dubrovačke umjetnice, keramičarke Anamarije Bezek , pod nazivom Smjena generacija. Stalna mijena prirodnog ciklusa dočarana je u izložbi autorice kao nit protkana plavetnilom u obliku zvijezde, vječnog noćnog posjetitelja, ali i redovnog morskog stanovnika i posebno atraktivan bit će postav u povijesnom prostoru tvrđave.

Od 20 sati u Solani, kreće program “Vino, Sol I Jazz”, gdje će certificirani sommelieri tvrtke EventLab predstaviti neka od regionalnih vina, sve uz sjajnu jazz pjevačicu Ines Tričković i band Gadjo Manouche, koji jamče dobru zabavu.

Festival soli Ston 2019. se pridružuje  pokretu “bez plastike/plastic free “, te će se ove godine na manifestaciji koristiti ambalaža od biorazgradivih materijala. Službeni prijevoznik Festivala Soli Ston 2019. je tvrtka “Avantcar” koja je ustupila električni automobil BMW za potrebe organizacije. Napominjemo da u Stonu postoji punionica za električne automobile.

O FESTIVALU SOLI

Festival Soli je multimedijalna manifestacija koja povezuje tradiciju Solane i proizvodnje soli s različitim gastronomskim, glazbenim i kulturnim sadržajima. Za treće izdanje festivala pripremljen je još bogatiji i raznovrsniji program. Ideja o Festivalu Soli potaknuta je pričom o važnosti soli za Dubrovačku Republiku.

Stonska solana nepromijenjena je od 14. stoljeća, bila je strateška gospodarska točka Dubrovačke Republike, dok je danas važan gospodarski subjekt, jedinstveni spomenik kulture, ali i turistička atrakcija s ogromnim potencijalom.

Ulaz na sva događanja u sklopu festivala je besplatan.

RASPORED DOGAĐANJA (28.8. – 02.09.)

28.8.-2.9. Solana Ston

svaki dan 18.00 – 22.30 sati

Sajam i prodaja tradicionalnih proizvoda- Udruga HOP Pelješac

18.30 –„Priča o soli i  solani“ – vođena tura po Solani

28.8. srijeda

Tvrđava Kaštio

19.30 Otvorenje izložbe Anamarije Bezek „Smjena generacija“

Solana Ston

20.00  „WINE , SALT &JAZZ NIGHT“

Jazz koncert Ines Tričković i Gadjo Manouche
EVENTLAB Dubrovnik

Dubravka Mikulić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *