Input your search keywords and press Enter.

Festival Sentimento

„Koncert u mraku – svjetlo Duha Svetoga“ – uz kršćansku poeziju i glazbu, 04. lipnja, nedjelja / Katedrala u 19 sati
Vojin Perić, glumac Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život kao narator i  Zbor Josipovac, štićenici Centra za rehabilitaciju Josipovac:

Srdačno vas pozivamo na humanitarni koncert festivala Sentimento koji će se održati 04. lipnja u Katedrali. Kršćansku poeziju recitirati će glumac Kazališta slijepih i slabovidnih „Novi život“ Vojin Perić, ujedno i predsjednik Hrvatskog saveza slijepih i slabovidnih, uz glazbeni nastup zbora „Josipovac“, štićenika Centra za rehabilitaciju Josipovac.

Čast nam je pozvati Vas na ovaj jedinstveni koncert na kojem će osobe različitih posebnih potreba ujediniti svoje talente i svim posjetiteljima priuštiti jednu nezaboravnu večer.

Ulaz je slobodan. Radujemo se vašem dolasku.

Dobrovoljni prilozi namijenjeni su za glazbenu rehabilitaciju najranjivijih skupina Dubrovačko-neretvanske županije u projektu „Unison World” www.unison.world

Cjelokupni plan i program ovogodišnjih događanja na festivalu Sentimento možete preuzeti klikom – ovdje.

Koncert u Katedrali planiran je u trajanju od oko sat vremena.
S poštovanjem,

Stijepo Gleđ Markos

Umjetnički direktor festivala Sentimento
www.markos.com
info@markos.com
www.unison.world

*
Kratki osvrt na koncert:

Jedinstveni koncert simboličnog naziva „Koncert u mraku – svjetlo Duha Svetoga“ želi osvijestiti javnost o životu slijepih osoba i u radosti s najranjivijima uveličati proslavu Blagdana Pedesetnice stavljajući naglasak na Božje svjetlo koje raspršuje svaku tamu i otvara oči srca za ljubav i zajedništvo. Ovo je prvi put da se različite kategorije ranjivih skupina ujedinjuju kako bi pokazali svoje talente. Između ostalog imati ćemo priliku čuti stihove Marina Mijoča, autističnog mladića iz Dubrovnika. Ovaj jedinstveni zbor osoba s posebnim potrebama pokrenula je glazbena terapeutkinja i voditeljica zbora Jelena Đuraš Gleđ. Uz virtuoznog gitaristu Darka Pelužana kao glazbena pratnja na klaviru nastupiti će i zlatni olimpijac, proslavljeni vaterpolist Miho Bošković, te domaćin festivala Stijepo Gleđ Markos.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.