Input your search keywords and press Enter.

Festa svetog Vlaha u Los Angelesu

U subotu 3. veljače završila je 27. festa svetog Vlaha u Los Angelesu.

Oko 300 uzvanika iz Los Angelesa, San Pedra i cijele Kalifornije slavilo je sinoć u Hrvatskom centru sv. Ante u Los Angelesu do kasno u noć. Među prisutnima bilo je i čejadi iz Grada… Ana Kralj, Mario Milutin.

Festa je počela svetom misom i tradicionalnim grličanjem. Nakon mise uzvanici su prešli u glavnu dvoranu gdje se servirala večera ribljih specijaliteta pripremljena od vrsnih domaćih kuhara. Program je otvoren sa procesijom barjaka uz zvuke himne sv. Vlaha. Ovogodišnji festanjuli su bili Orsat Zovko i Ivica Simatović koji su održali prigodne govore. Grupa pjevača – Izvor iz San Pedra, te dječja škola i kolo grupa pri crkvi sv. Ante su kao i uvijek do sada raspoložili nazočne uz prigodne pjesme i neizostavnog Linđa.

Sve prisutne je pozdravio svećenik Zvonimir Ćorić, i hrvatski generalni konzul Siniša Grgić. Mak Grgić, poznati Gitarist je oduševio prisutne svojim nastupom. Petra Tulić je pjevala i svirala za zabavu i ples. Pokrovitelj Feste je zaklada Libertas Foundation koja sav prihod donira u dobrotvorne svrhe.

Mariana Hazdovac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *