Input your search keywords and press Enter.

Festa Gospe od Orašca

U nedjelju, 2. srpnja, vjernici župe Pohođenja Marijina u Orašcu slave svetkovinu zaštitnice Gospe od Orašca. Na svetkovinu bit će više misa u crkvi Gospe od Orašca tijekom dana. Misu u 6 sati predvodit će don Ivo Borić, policijski kapelan PU Dubrovačko-neretvanske, u 7.30 sati predvodit će don Ivica Pervan, kancelar Dubrovačke biskupije, u 9 sati predvodit će fra Veselko Grubišić, gvardijan samostana Male Braće, a misno slavlje u 10.30 sati kotorski biskup mons. Ilija Janjić. Popodnevnu misu u 18 sati predvodit će fra Ivan Boras, gvardijan franjevačkog samostana sv. Jeronima u Slanom, a u 19.30 sati fra Ivan Kramar, upravitelj franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju.

Dan prije u subotu, 1. srpnja, festa će se svečano otvoriti ispred crkve Gospe od Orašca misnim slavljem u 19.30 sati kojeg će predvoditi don Ilija Jakovljević, policijski kapelan PU Istarske.

Poslije Svete mise u 9 i 18 sati, biti će procesija i molitva za djecu i roditelje, kao i blagosov djece, roditelja i hodočasnika.

Prigoda za ispovijed će biti od 05.30 do 12 sati, te od 16.30 do 19 sati.

Policijska klapa sv. Mihovil PU Splitsko-dalmatinske pjevat će na misnom otvaranju u subotu, i na misi u nedjelju u 10.30 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *