Input your search keywords and press Enter.

Europski kongres obitelji u Dubrovniku

Najveće okupljanje konzervativnih političara ikad održano u Hrvatskoj

 

Europski kongres obitelji, najveća međunarodna konferencija o obitelji i obiteljskim politikama ikad organizirana u Hrvatskoj, održava se ovoga tjedna u Dubrovniku u organizaciji Europskih konzervativaca i reformista (ECR).

U petak i subotu, 15. i 16. rujna, više od 30 uglednih međunarodnih govornika, među kojima su vladini dužnosnici iz država članica EU-a, zastupnici u Europskom parlamentu i nacionalnim parlamentima, stručnjaci, poslovni lideri i predstavnici civilnog društva iz Europe i Amerike, raspravljat će o rješenjima za demografsku krizu, potrebi za promjenom dominantne kulture koja je neprijateljski nastrojena prema tradicionalnoj obitelji te javnim politikama koje će osnažiti obitelj kao temelj društva.

Kao član ECR-a, domaćin je ovog okupljanja hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ladislav Ilčić.

– Cilj ove velike međunarodne konferencije nije nikoga isključiti, već poslati jasnu poruku da koncept društva zasnovan na obitelji donosi najbolje rezultate u gospodarstvu, demografiji, obrazovanju i svim ostalim društvenim sferama. Za razliku od tog koncepta koji je preživio test vremena, novi tzv. progresivistički koncepti društva donose grozne rezultate. Imamo krizu identiteta i samoga društva i velikog broja pojedinaca, demografski izumiremo, a trpe i gospodarstvo i veliki javni sustavi. Zato politika treba, u okviru svojih mogućnosti, stvarati u društvu prijateljsko okružje za obitelj i poštivati antropološke datosti koje su se povijesno pokazale ispravnima i dobrima za društvo, rekao je Ilčić.

Europski konzervativci i reformisti ovu veliku konferenciju organiziraju u partnerstvu s Međunarodnom organizacijom za obitelj (IOF), američkom organizacijom civilnog društva koja više desetljeća u Sjedinjenim Državama, Europi i ostatku svijeta promovira i pomaže osnažiti tradicionalnu obitelj koja je temelj svakog prosperitetnog društva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.