Input your search keywords and press Enter.

Kakva završnica Europskog judo kupa u Dubrovniku! Barbara Matić je bila u finalu na tatamiju protiv Njemice Pueschel i u posljednjoj sekundi borbe donijela Hrvatskoj trećoj zlato u gradu pod Srđem.

Drugi dan Europskog kupa donio je nove medalje za Hrvatsku. Srebro Ivane Šutalo (iznad 78 kg), bronce Ivane Maranić (do 78 kg), Mislava Ljubenkova (do 81 kg) i Ivana Čovića (iznad 100 kg) bili su uvertira u finale kategorije do 70 kg.

Prvo ime turnira, Barbara Matić, bila je uvjerljiva protiv Crnogorke Džaković i Ruskinje Tokareve, čime je osigurala plasman u finale protiv Njemice Pueschel.

– Borile smo se već puno puta dosad, i na europskim i na svjetskim prvenstvima, tako da se dobro znamo. Vidjelo se da je napravila dobru pripremu te je bila zaista neizvjesna borba – opisala je finale Matić.

Ipak, u posljednjoj sekundi presudila je Barbarina kvaliteta te je bacanjem podigla oko 600 gledatelja na noge i proslavila zlato.

– Dubrovnik mi je pomogao u pripremama za dalje i što je najvažnije, vratio mi je samopouzdanje. Ozljede sam sanirala, a sada je najvažnije ponovno ući u kontinuiteta treninga – rezimirala je Matić, koju očekuje nastup na Grand Slamu u Abu Dhabiju te azijska turneja, a ciljevi su postavljeni visoko – na medalje.

Dubrovnik se pokazao kao vrhunski domaćin i organizator Europskog judo kupa. Sljedeće godine Europski kup je na rasporedu 2. i 3. travnja, termin koji više odgovara i europskim judokama tako da se može očekivati dodatni iskorak, ionako odličnog turnira.

Rezultati: EK judo Dubrovnik Full results

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *