Input your search keywords and press Enter.

EU u mom kraju: EUROPSKI FONDOVI I PELJEŠKI MOST

Regionalni forum za raspravu:   EU u mom kraju: EUROPSKI FONDOVI I PELJEŠKI MOST održat će se u  petak, 20. travnja 2018., s početkom u 10:00 sati u  Amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku (Ulica branitelja Dubrovnika 29, Dubrovnik).

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira regionalni forum za raspravu naslova „EU u mom kraju: Europski fondovi i Pelješki most“ koji će se održati u petak, 20. travnja 2018., s početkom u 10 sati, u amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku.

 U forumu za raspravu sudjelovat će zastupnice u Europskom parlamentu Dubravka Šuica i Ivana Maletić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić te državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić. Povod ove rasprave je, među ostalim, dugo očekivani početak izgradnje Pelješkog mosta u okviru projekta „Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom“, dosad najvećeg sufinanciranog projekta u hrvatskoj povijesti – u iznosu od čak 357 milijuna eura.

Sudionici će nastojati dati odgovore na mnoga pitanja, uključujući kako će se taj novi projekt odraziti na stanovništvo Dubrovačko-neretvanske županije te koja će biti dinamika radova na izgradnji; kakav će utjecaj imati i na susjednu Bosnu i Hercegovinu, potom koliko su u cijelosti za Hrvatsku važni fondovi Europske unije i koja su prioritetna područja za investiranje u Hrvatskoj te koji je utjecaj infrastrukturnih projekata na hrvatski turizam.

Bit će riječi i o izazovima Hrvatske pri povlačenju sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, te koja je uloga Europskog parlamenta u nadzoru financiranja europskim novcem u državama članicama. Budući da je sadašnja financijska perspektiva Europske unije na snazi do 2020. godine, govorit će se i o planovima povlačenja europskog novca do isteka tog razdoblja. Nakon rasprave slijede pitanja publike.

Forum za raspravu moderirat će Paula Klaić Saulačić, članica dubrovačkog dopisništva Nove TV.

Maja Ljubić Kutnjak
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *