Input your search keywords and press Enter.

ESN Hrvatska dobitnik STARland nagrade

Erasmus Student Network, najveća volonterska studentska udruga u Europi,  održala je Annual General Meeting u Ankari na kojem su se okupili predstavnici svih lokalnih sekcija ESN-a. Cilj ovog sastanka, na kojem se okupilo više od 650 predstavnika, bio je usuglasiti ciljeve i nastojanja, još više potaknuti međunarodnu suradnju među sekcijama te izabrati novi internacionalni odbor.

Cijela manifestacija završila je gala večerom i dodjelom ”Star Awards” nagrade za najbolje programe, projekte, sekcije i državu Erasmus Studen Network-a.

Hrvatska je, u konkurenciji od 36 zemalja diljem Europe, osvojila STARland nagradu za najbolju ESN državu koja je ostvarila najveći broj aktivnosti, događanja, odnosa s javnošću i team buildinga. Odbor za dodjelu nagrade istaknuo je ESN Hrvatsku kao jako motiviranu i sposobnu članicu udruge, sa gotovo najvećim brojem popusta za ERASMUS studente na razmjeni te najviše aktivnosti vezanih za očuvanje okoliša i humanitarni rad.

Delegaciju ESN-a Hrvatska sačinjavalo je 14 članova iz lokalnih sekcija i Nacionalnog odbora. Predstavnici ESN-a Dubrovnik su bili Barbara Lakić, zadužena za odnose s javnošću, koja je ujedno i član Nacionalnog odbora te Marko Žmirak koji je na sastanku sudjelovao u funkciji nacionalnog delegata.

U sklopu same konferencije održana su i razna kulturna događanja te Infomarket na kojem su svi sudionici imali priliku predstaviti svoje sveučilište drugima.

Erasmus Student Network je najveća volonterska studentska udruga u Europi koja ima za cilj promicanje mobilnosti. Zastupljena je u više od 430 visoko obrazovnih ustanova u 37 zemalja i trenutno broji više od 13 tisuća aktivnih članova. Ova neprofitna udruga je aktivna na internacionalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini, dok joj je centralno sjedište u Bruxelessu.