Input your search keywords and press Enter.

Energetska obnova OŠ Lapad

Grad Dubrovnik dobio 2,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za energetsku obnovu OŠ Lapad

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Energetska obnova zgrade OŠ Lapad“, ukupno vrijedan 7,9 milijuna kuna.

Dodijeljena bespovratna sredstva definirana ugovorom iznose 2.722.749,00 kuna, što čini 35,7 % prihvatljivih troškova projekta koji iznose 7.630.301,77 kuna.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava je sukladno propisanoj proceduri pripremio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske, a nastavno na odluku o financiranju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja od 10. srpnja 2017. godine kojom se uređuje financiranje projekta „Energetska obnova zgrade OŠ Lapad (Referenti broj: KK.04.2.1.03.0208)“ iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj. Ugovor je sa strane Fonda prethodno potpisao direktor Fonda Dubravko Ponoš.

Projekt energetske obnove OŠ Lapad je prvi projekt u obrazovanju na području grada Dubrovnika koji se sufinancira od sredstava europskih fondova.

Grad Dubrovnik kroz novoustrojeni Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju za 2018. godinu priprema kandidiranje još dvije škole i dva vrtića za dodjelu bespovratnih sredstava.

Petar Ipšić
Viši stručni suradnik za informiranje

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)