Input your search keywords and press Enter.

Ekološka akcija čišćenja podmorja “DUBROVNIK EKO 2019.”

ABYSS DUBROVNIK centar za ronjenje i sportove na vodi i ove godine organizira Centralnu ekološku akciju čišćenja podmorja pod nazivom « EKO DUBROVNIK 2019.» u subotu 18. svibnja 2019. s početkom u 10 sati (prijedlog je područje Uvale Lapad od hotela Palace do Hotela Valamar President) , a u kojoj će sudjelovati ronitelji iz zemlje i inozemstva (cca. 100).

Za sve sudionike Centar za ronjenje i sportove na vodi ABYSS DUBROVNIK organizira u nedjelju zaron na jednoj od mnogih atraktivnih lokacija u dubrovačkom akvatoriju.

Na akciju se kreće s plaže SUNSET BEACH DUBROVNIK u 10 sati kako bi ručak za sudionike predviđen nakon Akcije bio u 13 sati u restoranu SUNSET BEACH DUBROVNIK.

Organizatori i potpora su ABYSS DUBROVNIK centar za ronjenje i sportove na vodi, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatski ronilački savez, Grad Dubrovnik, TZ Grada, Dubrovačko neretvanska županija, TZ Županije, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Županijska lučka uprava Dubrovnik, Lučka kapetanija, Ledo, Sunsail.

Smještaj ronitelja za sudionike koji dolaze izvan Dubrovačko-neretvanske županije osiguran je u dubrovački hotelima (Valamar, ALH,  Importenne resort, Lero, Maestrali, Hotel Lapad, Hilton, Park, Radisson blue, Rixos-Libertas, Sheraton, Dubrovnik riviera hotels, Petka itd.).  

Ekološke akcije se organiziraju kao priprema turističke sezone i imaju za cilj čišćenje podmorja i podizanje ekološke svijesti. Uključivanjem ronitelja iz cijele Hrvatske (Vukovar, Slavonski Brod, Karlovac, Osijek, Županja, Zagreb, Sisak, Rijeka, Split, Imotski, Korčula, Dubrovnik), BiH ( Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Neum), Makedonije ( Ohrid, Skopje), Crne Gore (Kotor) te gostiju RC ABYSS akcija nastavlja kontinuitet međunarodnog karaktera.

Način na koji se organizira postao je ogledni primjer za mnoge druge gradove koji znaju kazati da smo mi, za njih, postavili ljestvicu (standarde) previsoko.

 

 

 

Antun Perušina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *