Input your search keywords and press Enter.

Priopćenje Eko centra u vezi ekocida u dubrovačkoj ulici brijestova na Lapad stanici prenosimo u potpunosti:

Već desetak dana dobijam ogorčene dojave naših sugrađana (neki su naši stariji sugrađani i plakali) preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 kako se bez potrebe sijeku stabla brijestova (4), pitafora (2), dubrovačkih ljutih naranača (2) na Lapad stanici kod benzinske pumpe. Građani nam se žale kako su sve dok se nije počela graditi obližnja poslovna zgrada (gdje su sade banke, butige, restorani i rezidencijalni stanovi) brijestovi i ostala stabla su normalno rasla i imala predivne krošnje šro se vidi na gornjoj slici kako je nekada bilo a, onda malo pomalo netko je brijestovima (6 ukupno ih je i zaštićeni su) skidao glavne grane sve više i više, da su se neki brijestovi počeli sušiti. Očito su po mišljenju naših sugrađana koji žive u blizini ta stabla smetala nekima pogledu na Gruški zaljev. ili zbog parkinga??
Bili smo nekoliko puta u našoj eko patroli proteklih dana i zaista prestrašno izgleda sada ovaj predio Lapad stanice i dijelimo ogorčenost naših sugrađana. Ovaj predio je imao divnu ulicu brijestova, posebno ono najveće stablo brijesta visavi ex autobusnog stajalaišta koje je imalo ogromnu krošnju da smo se svi skrivali ljeti ispod dok smo čekai gradske autobuse prema Pilama!
Zanimljivo je da ako želite pogledati na internetu Registar javnog gradskog zelenila napravljenog prije nekoliko godina – sada ga više ne možete pronaći? Pitamo se zašto se ugasila ova stranica a to pitanje postavljaju i naši brojni ekološko osviješteni sugrađani.
Mnogobojni turisti i gosti našega Grada upravo dolaze ovdje u naš Grad osjetiti i uživati u mediteranskom ugođaju, posebno u našim stablima koja su lijepa, zdrava, zelena, s velikim krošnjama, a mi ih se ovdje u zadnje vrijeme pošto poto hoćemo riješiti i umjesto njih posaditi niska sa engleskom travom koju oni imanju i doma!
Mišljenja smo da je zaista prevršilo svako mjeru što se tiče očuvanja vrijednih stabala našega Grada. Evo dok pišemo ovaj protest jvaljaju nam građani preko Zelenog telefona da se siječe veliki čempres i bor na Batali?
Ima li kraja ovim ekocidima u našem Gradu?
“Trebali bismo se konačno ponašati tako da ćemo na ovoj Zemlji živjeti vječno i onda jednoga dana odgovarati za njezino stanje !”(Vaclav Havel)
Voditeljica Zelenog telefona Eko-Fona:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *