Input your search keywords and press Enter.

Eko-Omblići i ekoaktivisti Zelenog Sunca u subotu sakupili za Maru Maltarić 1.857,00 kn

U subottu jutro su naši mladi (u samo 2 i pol sata) ekaoktivisti Eko-Omblići & Zeleno Sunce u okviru humanitarnog projekta: „Mare, uz tebe smo˝ uz Dan otvorenih vrata udruga na Stradunu ispod Sponze prodajom svojih malih eko-proizvoda sakupli za liječenje i oporavak naše mlade sugrađanke Mare Maltarić 1857,00 kn koje će odmah u ponedjeljak uplatiti na račun njezine mame.
Divno sunčano jutro u našem Gradu bilo je danas kao stvoreno za humanitarnu akciju jer je bilo dosta naših sugrađana i dosta turista. Naše najmlađe ekoaktivistice su bile posebno sipmatičnie sa njihovim vjenčićima od naše riječke žuke koje su splele naše vrijedne volonterke.
Nakon kumanitarne akcije za na mladu Dubrovkinju Maru Maltarić svi su zaputili u Lazarete gdje su sudjelovali u radionicama Dubrovnik – Europska prijestolnica 2020!
Kako je bilo prilično vruće obližnje Banje došle su svima kao odlično osvježenje za kupanje, igru i rekreaciju. Negdje oko 16:30 ponovo su navratili u Lazarete gdje su pisali i crtali eko poruke sa povezom oko očiju ili pisali na papiriće svoje zamisli i stavljali ih u boce…
Povratak u Mokošicu oko 18 sati bio im je veliko razočarenje jer cvijeće uz Eko-centar nam je netko počupao, bacio graste, prosuo zemlju – To je već treći vandalizam nad Eko centrom u Mokošici u samo 8 dana kada se ujedno dogodio i 21. Vandalizam u Eko parku Ombla u Mokošici.
Bez obzira što nam neki sve čine u zadnje vrijeme i obrušavaju se i na naš Eko park Ombla i Eko centar, mi ćemo i dalje s ljubavlju, snagom i srcem sudjelovati u humanitarnim akcijama kako bi pomogli i potrebitima i u ekološkim akcijama kako bi pomogli prirodi!
Potpisivanjem pisma sa dobrim željama za brz oporavak Mari naši mladi ekoaktivisti Eko- Omblići i Zeleno Sunce su i ovaj put pokazali svoje veliko srce, jer ni vrućina, ni gužva nisu ih omeli da daju sve od sebe da ova humanitarna akcija za našu Maru Maltarić uspije.
Jedva te čekamo vidjeti draga Mare u našem Dubrovniku i na našem Lokrumu!

Voditeljica:
Jadranka Šimunović