Input your search keywords and press Enter.

– sa našeg jučerašnjeg druženja na 12. Mediteranskom sajmu zdrave hrane ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva!

*

Turističkom Dubrovniku treba ovakvih sajmova više puta godišnje

Uz 12. Mediteranski sajam zdrave hrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva – Pod motom: Priroda pod br. 1 ili nature No. 1

Eko Omblići & Zeleno Sunce poslali glasnu poruku sa 12. Mediteranskog sajma zdrave hrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva:

Turističkom Dubrovniku treba ovakvih sajmova više puta godišnje isto tako Dubrovnik treba uz Mediteranski sajam imati i Mediteranski vrt kao što to imaju neki poznati turistički gradovi na Mediteranu!

Jučer su naši mladi ekoaktivisti Eko-Omblići & Zeleno Sunce po 12. put sudjelovali na 12. Mediteranskom sajmu na svom malom štandu sa svojim ekološkim proizvodima na otvorenom predvorju Hotela Tirena. Iako jučer nije bio sunčan već oblačan i vjetrovit, naši mladi ekoaktivisti se nisu dali zbuniti. Hrabro su sve te vremenske nedaće podnijeli a sve kako bi prodajom što više sakupili za njihovu humanitarnu akciju „Ti si prijatelj moj, ja sam prijatelj tvoj „ Ovaj put su skupljali za udrugu „Djeca leptiri – Debra“, zatim udrugu Krijesnica (djeca oboljela od teških malignih oboljenja) i te spašavanju ugroženih jadranskih vrsta – ovaj put Sredozemne medvjedice – Adriane koja je maskota Eko-Omblića. Sakupili su 1.563,oo kn. Hvala svim dragim kupcima koji su kupnjom pomogli u našoj jučerašnjoj humantarnoj akciji!
Na svom štandu naši ekoaktivisti su nudili sve one ekološke proizvode što rastu u njihovom Eko parku Ombla u Mokošici a to su: mjenduli (bruštulane mjendule), smokve (džemove), limuni i dubrovačke ljute naranče (arancine i lemuncine) maslinovo ulje, ljekovite čajeve… Isto tako su prodavali male platnene i papirnate recklirane vrećice koje su uglavnom sami oslikali !Nakon završene (u popodnevnim satima prodaje) na svom štandu naši mladi ekoaktivisti su obišli gotovo sve štandove, 12. Mediteranskog sajma, Dubrovnik i tako upoznavali našu bogatu tradicijsku hrvatsku ponudu. Usput su probali dosta hrvatskih specijaliteta, sireva, dalmatinskog pršuta, tartufa, meda, kolačića, ekološkog voća, sokova, uživali u plesu Linđa iz Smokvoljana i pjesmi raspjevanih slavonskih tamburaša.
Još nijednu godinu od 2004. naši mladi ekoaktivisti nisu propustili, za odlazak na Mediteranski sajam to je uvijek za njih veliki doživljaj a posebno su bili sretni kada su od organizatora Mediter. sajma prije 2 godine dobili zančajno priznanje Eko-Oko za izuzetan doprinos u promicanju zdravog života i zdrave hrane!

Voditeljica projekta:
Jadranka Šimunović