Input your search keywords and press Enter.

Edukacija “Nutritivna deklaracija kao obvezni podatak na hrani”

Edukacija “Nutritivna deklaracija kao obvezni podatak na hrani” održat će se u četvrtak, 16. ožujka u dvorani Divona 1 hotela Valamar Lacroma Dubrovnik, s početkom u 15 sati.

U okviru programa Mediteranskog sajma, Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK i ŽK Dubrovnik, u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, organiziraju edukaciju “Nutritivna deklaracija kao obvezni podatak na hrani”.

Predavanje će održati Sanja Kolarić Kravar, voditeljica Službe za označavanje i temeljne zahtjeve kvalitete hrane, Uprava za kvalitetu hrane i fitosanitarnu politiku Ministarstva poljoprivrede.

Smatrajući kako informiranje potrošača o sastavu hrane pomaže pri odabiru hrane, a ujedno utječe i na prehrambene navike potrošača, Europska komisija Uredbom br. 1169/2011, uvela je obvezu navođenja nutritivne deklaracije koja sadrži informacije o prisutnosti energije i određenih hranjivih tvari u hrani. Navođenje nutritivne deklaracije na hrani postalo je obvezno od 13. prosinca 2016. Međutim, da bi se izbjeglo nepotrebno opterećivanje subjekata u poslovanju s hranom, u RH nutritivna deklaracija nije obvezna na nepretpakiranoj hrani.

Cilj ove edukacije je pojasniti obaveze subjektima u poslovanju s hranom u skladu s novom Uredbom Europske komisije. Sudjelovanje na edukaciji je besplatno, a po završetku svi sudionici dobiti će potvrdu o sudjelovanju.

Molimo da svoj dolazak potvrdite na e-mail: ntrojanovic@hgk.hr ili na telefon: 020/312-097, najkasnije do 15.ožujka.

Terezina Orlić, v.r. Predsjednica ŽK Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *