Input your search keywords and press Enter.

Nakon Opuzena i Metkovića, udruge Dubrovačka naranča i Udruga Chrobatia jučer su u DURI Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika održale radionice „Dobro upravljanje organizacijama civilnog društva“ i „Financijsko poslovanje u neprofitnom sektoru“.

Ana Cvjetković, predsjednica udruge Dubrovačka naranča i voditeljica ureda DEŠE-Dubrovnik pojašnjavala je kako provesti izmjene koje zahtjevaju novi Zakon o udrugama i Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Predstavila je primjere dobre prakse kao i greške s kojima se susretala u svom dugogodišnjem radu u neprofitnom sektoru.

Naime, iako novim zakonima Vlada nastoji uvesti red u neprofitni sektor, često se pokaže da zbog nedorečenosti zakona, odnosno različitih tumačenja istog zakona od strane različitih institucija, ljudi koji rade ili volontiraju u udrugama ne znaju što trebaju činiti. Knjigovodstveni servisi u manjim sredinama ne pronalaze interes u dodatnoj obuci svojih zaposlenika za ovu vrstu poslovanja te su udrugaši uglavnom prepušteni sami. To je i razlog zbog kojeg se edukacije u projektu E-DUTEKA velikim dijelom bave upravo ovom tematikom.

Ovom je prilikom i Daniela Vrdoljak Svilokos, programska koordinatorica Zaklade Kajo Dadić prezentirala natječaje za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva u 2015. godini u kojima Zaklada djeluje kao provedbeno tijelo. Pojasnila je tko se i pod kojim uvjetima može prijaviti na te natječaje.

Radionice su održane u sklopu projekta E-DUTEKAjačanje kapaciteta OCD-a Dubrovačko-neretvanske županije koji sufinanciraju Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade RH

Udruge Dubrovačka naranča i Udruga Chrobatia