Input your search keywords and press Enter.

Dvodnevna tržnica poljoprivredih proizvoda: 21 izlagač na sajmu domaćih proizvoda na Srđu

Domaći proizvodi moći će se kušati i kupiti u Dubrovniku, točnije na platou pokraj žičare na Srđu, 17. i 18. rujna gdje će se održati dvodnevna tržnica poljoprivrednih proizvoda pod nazivom “Plodovi polja na rubu Grada”.

Sajam će okupiti male proizvođače iz Dubrovnika i Hercegovine, a radno vrijeme sajma u subotu, 17. rujna, te u nedjelju 18. rujna je od 9:00 do 22:00 sata. Na sajmu će se predstaviti eko proizvodi proizvođača iz dubrovačke i hercegovačke regije, točnije njih 21.

Proizvođači, odnosno OPG-ovi Krstičević, Sardi, Šiljeg, Ostojić, Miletić, Radelj, Paskojević, Katičić, Capor i udruga Škola za očuvanje sela i baštine – Majkovi će Dubrovčanima i njihovim posjetiteljima predstaviti svoje proizvode, prezentirati svoju proizvodnju, a isti će se moći i kupiti. Mirise i okuse Neretve moći ćete kušati kroz mandarine, arancine od mandarina, te marmalade, sve eko prozvodi OPG-a Krstičević. Aromatizirana stonska sol i ostali začini proizvodi su OPG-a Sardi, koji ne samo da se koriste u kuhinji, nego su i jako lijep suvenir. OPG Šiljeg ponosan je na svoju eko liniju proizvoda od smokava, a smokvu su za svoju glavnu namirnicu izabrali i u OPG-u Ostojić gdje rade prefine slastice od istih. OPGovi Miletić i Radelj također proizvode slastice i to one tradicionalne – arancine i bruštulane mjendule, a bave se i proizvodnjom maslinovog ulja. OPG Katičić i Paskojević će nam predstaviti svoje domaće marmalade, pomalo nesvakidašnje – od pomadora, tikvica te od šljiva i smokava, a uz sve to, kao i OPG Capor proizvode maslinovo ulje. Udruga Škola za očuvanje sela i baštine – Majkovi na sajam dolaze s pripravcima od smilja, koji su iznimno cijenjeni u kozmetici zbog svog “anti-age” učinka.

Iz BIH nam dolaze “Udruženje za vodosnabdijevanje i obnovu sela Tulje, Popovo polje – Trebinje, NVO “Centar za razvoj Hercegovine”, OPG Ćeranić Ivanka, OPG Danilo Madeganja, OPG Pero Lučić, OPG “Puljić”, OPG “Gornja luka”, OPG “Lela”, OPG Jerko Bender, OPG Ivan Oberan, OPG Vide Blažević, a predstavit će se s sezoskim povrćem, grahom poljakom, sokovima od jabuke, kadulje, mente, vinom, sirom i mliječnim proizvodima.

Osim sajma, u subotu, 17.09. s početkom u 18:00 sati u Amfiteatru na Srđu održat će se panel rasprava “Mogu li tradicijski proizvodi preko granice?”, a svečano otvorenje sajma predviđeno je u 19:00 sati.

Excelsa nekretnine, partneri projekta su omogućili svim žiteljima županije uz predočenje osobne iskaznice vožnju žičarom u iznosu od 20,00 kn.

Sve u svemu, vikend za sladokusce, mjesto sastanka – Srđ! Vidimo se!

plakat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)