Input your search keywords and press Enter.

Dvije nasukane brodice u dubrovačkom akvatoriju

LK DUBROVNIK:

Na području odgovornosti Lučke kapetanije Dubrovnik u ranim jutarnjim satima pokrenute su dvije spasilačke akcije, prema posadama i plovilima na dvije pozicije nasukavanja.

Prvi poziv u MRCC Rijeka zaprimljen je od voditelja jedrilice ‘Freyr’, dužine 13,6 metara jutros, 6. srpnja u 05.15h, kada je dojavljena i pozicija nasukavanja u blizini mjesta Cavtat. Na plovilu su se nalazile dvije osobe, državljani Republike Francuske, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Druga dojava u MRCC Rijeka, također iz područja nadležnosti LK Dubrovnik zaprimljena je nedugo nakon prve dojave, jutros u 05.48h, od voditelja brodice ‘Emanuel’, dužine 9 metara, sa tri osobe, svi državljani Republike Hrvatske, među kojima nema ozlijeđenih. Voditelj brodice dojavio je kako su nasukani u uvali Salpuni, na otoku Lastovu.

MRCC Rijeka u koordinaciji sa LK Dubrovnik i pripadajućim lučkim ispostavama provodi spasilačke akcije prema posadama i nasukanim plovilima. Očevid o uzrocima ovih pomorskih nesreća Lučka kapetanija Dubrovnik provest će po okončanju spasilačkih aktivnosti.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.