Input your search keywords and press Enter.

Dva prva i jedno drugo mjesto UD “Paola di Rosa” na državnoj domijadi

Djevojake iz Učeničkog doma „Paola di Rosa“ kojeg vode Službenice Milosrđa u Dubrovniku, osvojile su dva prva mjesta na 40. državnoj domijadi održanoj od 8. do 10. svibnja u turističkom naselju „Baško polje“ u Baškoj Vodi.

Prvo mjesto osvojile su u kategoriji glazbenog izričaja pjesmom „Bailando“, koju je obradila i s djevojkama pripremila Paola Dražić Zekić. U kategoriji slikarstva prvo mjesto su osvojile slikom „Nadomak kući“, koju je grupa djevojaka naslikala uz mentorstvo prof. Ivane Jovanović Trostmann.
Recitacija „Biti mi daj“ Bonaventure Dude u izvođenju Marije Kiriđije osvojila je 2. mjesto.
Posebno oduševljenje izazvao je film „Again“, koji su učenice snimile i montirale uz mentorstvo s. Ružice Dodig. Kategorija filmskih zapisa nije ocjenjivana, ali su prisutni svoje oduševljenje izrazili izjavom kako je ljestvica kvalitete snimanja i montiranja ovim filmom postavljena jako visoko.

Inače, na natjecanju plasiranih domova iz cijele Hrvatske sudjelovala su 402 učenika i 67 mentora, a natjecalo se u području sporta i kulturnog stvaralaštva.
U sastavu prosudbene komisije za kulturu bili su Žaka Valente, koreograf, Ane Dražul, prof. mentor i Damira Šegote, prof., kipar i scenograf.

Podsjetimo, na regionalnom natjecanju učenice UD „Paola di Rosa“ bile su osvojile čak pet prvih nagrada te su se tako plasirali na državno natjecanje u kategoriji glazbenog izraza, filma, slikarstva, recitacije i šaha.

Državna domijada je središnja manifestacija postignuća rada učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika učeničkih domova Republike Hrvatske, a na njoj sudjeluju učenici i odgajatelji koji su ostvarili najzapaženije rezultate na pet regionalnih natjecanja, u pravilu je riječ o osvojenim prvim mjestima.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije