Input your search keywords and press Enter.

Dva milijuna noćenja ostvarena sedam dana ranije nego lani

Prema sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, dvomilijunto noćenje u Dubrovniku ove je godine  ostvareno 16. srpnja,odnosno sedam dana ranije nego 2018. godine, što potvrđuje  odličnu turističku predsezonu i sezonu .

Od 1.siječnja do 16. srpnja 2019. godine, u Dubrovniku je zabilježeno 697.096 dolazaka, što je porast od 19 % u odnosu naprošlu godinu, a ostvareno je 2.010.802 noćenja, odnosno 8% više nego lani u istom razdoblju.

Od početka godine u Dubrovniku je boravilo najviše gostiju iz Ujedinjenog kraljevstva, SAD-a, Njemačke, Francuske, Hrvatske, Španjolske, Australije, Finske, Irske i Kanade.

U prvih 15 dana srpnja, u Dubrovniku je ostvareno 106.550  dolazaka , odnosno 4 % više nego u srpnju 2018 godine, a ostvareno je 365.807 noćenja, što čini porast od 3 % u odnosu naisto razdoblje prošle godine. Najbrojniji posjetitelji u ovom mjesecusu iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Francuske, Norveške i  Australije.

 

Prema najavama očekujemo stabilan rast turističkog prometa u nastavku glavne sezone, ali i do kraja godine.komentirala je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić.

 

 

 

Odjel za komunikacijske taktike

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *