Input your search keywords and press Enter.

Dva milijuna noćenja ostvarena četiri dana ranije

Dvomilijunto noćenje u Dubrovniku ove je godine ostvareno 6. kolovoza, četiri dana ranije nego 2015. godine, što je činjenica koja potvrđuje uspješnost ovogodišnje sezone. Trenutno u našem gradu u svim vidovima smještaja boravi 23 571 gostiju.

Redovito smo izvještavali o uspješnim ostvarenjima od početka godine, kad je od siječnja do 6.kolovoza u Dubrovniku ukupno ostvareno 586 221 dolazaka, što je povećanje od 10 posto, te 2 003 433 noćenja , što je za 12 posto više. U navedenom razdoblju najviše je bilo gostiju iz Ujedinjene Kraljevine, SAD, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Švedske, Španjolske, Norveške, Finske, kao i ostalih zemalja.

Podaci o turističkom prometu dobiveni su korištenjem sustava eVisitor, prema zaprimljenim prijavama i odjavama turista kroz ovaj sustav za razdoblje od 01.01.-06.08.2016. i ne uključuju podatke o turističkom prometu nautike.

Prema dosadašnjim rezultatima i najavama do konca turističke godine i ostvarenje tromilijuntog noćenja dogodit će se raniije nego prošle godine.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *