Input your search keywords and press Enter.

DUSTRA o kućicama: Lošiji nemaju pravo gospodariti boljima i uspješnijima

Prenosimo u potpunosti priopćenje DUSTRA-e u vezi kućica na Stradunu:

Dubrovnik, ponos Hrvatske, generator pozitivnog gospodarskog rasta, dočekao je u subotu milijuntog posjetitelja, nešto što se ne pamti od predratnih vremena, i za nagradu smo dobili specijalno mjesto na listi za odstrel raznih ministarstava koji bi se najprije trebali duboko pogledati u zrcalo, a potom određivati smjernice onima koji su daleko uspješniji od njih i koji ih, naposljetku, i financiraju.

Dubrovnik danas ima preko 50 milijuna kuna suficita, i to u državi koja na svoj dug svaki dan doda po jednu nulu, i umjesto da se ta i takva Hrvatska diči Dubrovnikom i čuva nas kao malo vode na dlanu, ponovno se uvjeravamo u maćehinski odnos prema nama. Da ne bude zabune, ima maćeha koje obavljaju majčinske dužnosti bolje od bioloških majki, ali dubrovačka maćeha je gora od one iz Snjeguljice.

Ovim putem se ispričavamo Istrijanima, posebno onima u Medulinu jer će radi naše želje i inicijative za boljom zaštitom djece u prometu i oni biti primorani maknuti svoje šarene zebre. Do trenutka dok Dubrovnik nije odlučio nešto poboljšati, unaprijediti, približiti građanima, dotad je sve bilo u redu, ali kad smo konačno preuzeli pozitivnu praksu iz inozemstva i u rekordnom roku ju implementirali, dobili smo žestoku packu iz centralnog stožera kojim orkestriraju razni trubači.

Ljubav prema svojoj se zemlji ne iskazuje lijepljenjem pršuta po čelima, plagiranjem diplomskih radova, manipuliranjem naroda bajkama dok opustošenu zemlju napuštaju mladi obrazovani ljudi, a svima koji ostaju budućnost je optimistična upravo kao novo-stari pješački prijelaz sa puno crne i malo bijele boje. Rješenje za sve probleme u državi je presuda psu Medu (BDP će skočiti kao lud), ukidanje šarenih zebri i pokušaj krađe Božića. Kućice koje smo predstavili lani na opće oduševljenje domaćih ljudi, ali i turista, najednom nisu u skladu… S čim točno? Kome smetaju kućice u Zagrebu, Splitu, ide li kontrola toliko revno među štandovima u Beču, žale li se oni na 60 milijuna eura zarade? Je li vam jasno da obrtnici iz cijele Hrvatske dolaze na Stradun zaraditi svoj kruh? Razumijete li da Grad nije geto rezerviran samo za kruzeraše nego da i mi imamo pravo opustiti se u prijateljskoj atmosferi s dragim ljudima?

Ovo bi trebala biti druga godina održavanja zimskog festivala koji je okosnica zimskog turizma, na središnjoj ulici Dubrovnika, no na djelu je ponovno selektivni odnos države prema jednakima i jednakijima. Je li u pitanju opet tradicionalni i najprepoznatljiviji brend – hrvatski jal? Ako jest, ovim vas putem svesrdno pozivamo na čašu ukusnog kuhanog vina na najljepšu ulicu svijeta – Stradun. U duhu je Božića koji je iza ugla da se neprijateljske sjekire zakopaju i da se pruži ruka prijateljstva. U istoj smo državi, hajdemo konačno uvažavati odlične ideje i prestanimo sabotirati najbolje među nama, u protivnom, nemojte se čuditi punim autobusima, vlakovima i zrakoplovima mladih koji nepovratno napuštaju ovaj raj na Zemlji.

DUSTRA je apsolutno za kućice, za osmijeh djece nam nije problem platiti kaznu ako treba. Generacije ’90.-ih su gubile proslave Božića u ratu, nema smisla da novi naraštaji to ponavljaju u miru.

Foto: Dubravko Lenert

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)