Input your search keywords and press Enter.

DURA pokreće projekt inovacija u turizmu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro  Vlahušić sastao se danas s predstavnicima Dubrovačke razvojne agencije DURA-e, Upravnog odjela za kulturu, JU Rezervat Lokrum i UO za turizam, poduzetništvo i more, na temu projektnih aktivnosti na izradi turističkih izleta.

Na inicijativu gradonačelnika Vlahušića, DURA će nositi projekt inovacija u turističkoj ponudi, s obzirom da je registrirana kao putnička agencija. „Svjedoci smo da agencije na dubrovačkom tržištu ne razvijaju dovoljno nove projekte i nove izlete, usprkos brojnom bogatstvu neistraženih destinacija u Gradu Dubrovniku“, istaknuo je gradonačelnik Vlahušić uvodno, te dodao kako je cilj projekta kreirati dodanu vrijednost destinacije disperzirajući posjetitelje van stare gradske jezgre, koristeći postojeće platforme poput Dubrovnik Carda.
Usuglašeno je kako je potrebno pozvati turističke djelatnike, profesionalce u turizmu, ali i sve građane u osmišljavanje izleta, a već od idućeg tjedna DURA i Libertas organizirat će posjet Općini Dubrovačko primorje. DURA će objaviti otvoreni kontinuirani natječaj za inovativne projekte u turizmu, po uzoru na izuzetno uspješan  „Hackhaton Dubrovnik 2015″. Natječaj će biti otvoren za sve zainteresirane, a onima najinovativnijima će se ustupiti gradska logistika za realizaciju projekata: promocija, prodajna mjesta, tržište za prodaju proizvoda, pomoć oko registracije tvrtke i slično.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.