Input your search keywords and press Enter.

DURA i Grad Dubrovnik predstavili mogućnosti sufinanciranja energetske obnove stambenih zgrada

Razvojna agencija DURA i Grad Dubrovnik 4. srpnja raspisali su Javni poziv za povećanje energetske učinkovitosti višestambenih zgrada na području grada Dubrovnika. Tom prigodom, u dvorani Osnovne škole Mokošica predstavljene su mogućnosti sufinanciranja energetske obnove stambenih zgrada koje se mogu osigurati putem Javnog poziva.

Gradonačelnik Andro Vlahušić, direktorica DURAe Andrea Novaković i stručna suradnica Ana Marija Pilato prisutne su upoznali s mjerama energetske obnove i procedurom prijave za ostvarivanje bespovratnih sredstava. Predstavnici zgrade Batala 19, Miho Klečak i Nikša Gojavić predstavili su prvu uspješno provedenu energetsku obnovu višestambene zgrade u Dubrovniku.

Provedba energetskih pregleda i energetsko certificiranje te izrada projektne dokumentacije sufinancira se 85%, a energetska obnova zgrada s 20% sredstava od ukupne vrijednosti investicije.
Korisnici sredstava su suvlasnici višestambenih zgrada koji podnose zajednički zahtjev posredstvom predstavnika stanara i upravitelja.

Procedura prijave kroz tri koraka:

1. Predstavnik stanara traži ponudu certifikatora ili projektanta;
2. Predstavnik stanara osigurava suglasnost suvlasnika zgrade (51% od ukupne stambene površine);
3. Predstavnik suvlasnika i upravitelj zajedno podnose prijavu s potrebnom dokumentacijom.

Javni poziv s pripadajućom dokumentacijom i obrascima objavljen je na stranicama DURA-e i Grada Dubrovnika, a otvoren je do kraja tekuće godine odnosno do iskorištenja financijskih sredstava.
Sve obavijesti mogu se dobiti na besplatni telefon 0800 5770 (radnim danom od 8 do 16 sati), slanjem upita na e-adresu eeinfo@dura.hr ili osobno u sjedištu Razvojne agencije Grada Dubrovnika, EE INFO ured, Branitelja Dubrovnika 15.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)